YPG'liler: Çeteleri bu topraklardan temizleyeceğiz

Eyn İsa cephesinde savaşan YPG'liler, çeteleri temizlemeye kararlı olduklarını ifade etti. Savaşçılar, "Demokratik bir Suriye, özgür bir Rojava için bu mevzilerde bulunuyoruz" dedi.

Rakka’ya 45, Girê Spî'ye 30 kilometre uzaklıktaki Eyn İsa beldesi, DAİŞ çeteleriyle temastaki son mevzileri oluşturuyor. YPG/YPJ ve QSD güçleri, sağlamlaştırdıkları mevziler ve alan içerisinde bulunan halka verdikleri güvenle  tam hakimiyeti sağlamış durumdalar. 
Mevzilerde bulunan YPG savaşçıları Rubar Şerwan ve Kamuran Agit, ANF'ye değerlendirmede bulundu...

'ÇETELERİ RAKKA'DAN ÇIKARACAĞIZ'

YPG savaşçısı Şerwan, şunları belirtti: "Bir YPG savaşçısı olarak bu mevzilerde durmanın bizim için çok değerli ve önemli bir anlamı var. Bu mevzilere kadar geliş şehitlerimizin sayesinde oldu. Onların en önemli isteği insanlığın özgürlüğüydü. Bu isteklerini insanlık düşmanı DAİŞ çetelerini bu topraklardan atarak yerine getirmeye çalışıyoruz."
Bulundukları alanın Rakka toprakları olduğuna, Rakka’ya 45 kilometre uzaklıktaki bu son mevzilerde bulunduklarına dikkati çeken Şerwan, "Kobanê kantonunda başlatılan Şehit Gelhat ve Cizre kantonunda başlatılan Şehit Rubar Qamışlo hamlelerinin güçleri burada birleştiler; alandaki tüm çeteler temizlendi. Bu mevzilerde kalarak şehitlerin emeğini korumak, halkın güvenliğini sağlamak bizim için çok değerli bir görev. Bu görevi hamlelerle güçlendirip çeteleri bu topraklardan, Rakka topraklarından çıkararak daha anlamlı kılmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

'DEMOKRATİK SURİYE, ÖZGÜR ROJAVA İÇİN...'

YPG savaşçısı Agit ise şunları söyledi: "Demokratik bir Suriye, özgür bir Rojava için bu mevzilerde bulunuyoruz. Suriye halklarının özgürlüğü, bütün halkların eşit ve özgür yaşayabilmesinin en büyük garantisi bu mevziler. Halka zulmeden DAİŞ çeteleri bu topraklardan mutlaka çıkarılacak. Bunu en fazla da Arap halkı istiyor. Şu an özgürleştirdiğimiz alanlarda yaşayan Arap halkı bizimle iç içe yaşıyor. Hayatlarını kendi istedikleri gibi yaşıyorlar. Gelinen aşama şehitlerin kanıyla sağlandı."
 

...