YPG savaşçılarının bıyıkları yargıya taşındı

YPG’li savaşçıların bıyıkları yargıya taşındı. Bıyık övmek suç sayıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığının, örgüt propagandası yapıldığı iddiasıyla internet adresleri ve sosyal medya paylaşımlarına yönelik başlattığı soruşturmalar ve gözaltılar sürüyor. Van Cumhuriyet Başsavcılığı son olarak Van’da yaşayan Mehmet Ali Bora hakkında, sosyal medyada yaptığı paylaşımlardan ötürü ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla bir dava açtı.

Bu soruşturmada ilginç olan söz konusu Savcının, YPG savaşçılarının bıyıklarına kızmış olması. Cumhuriyet Savcısı, Bora’nın sosyal medya hesaplarından yazdığı ‘Cudi’de doğa katliamı var’,  YPG savaşçıları için yazdığı ‘Bu bıyıklara kurban olsunlar’, ‘YPG’nin hakimiyet alanı genişledikçe, Şervan Komutanın bıyıkları genişliyor’ şeklindeki paylaşımlarını suç saydı. Böylece YPG’li Şervan’ın pos bıyıkları mahkeme tutanaklarına geçmiş oldu.

Mehmet Ali Bora, hakkında açılan soruşturma kapsamında emniyete giderek ifade verdi.

Konuya ilişkin bilgi veren Bora, ifade alan polislerin de kendisine ‘Neden bu kadar YPG’lilerin bıyıklarından söz ediyorsun? Neden bu kadar övüyorsun?’ şeklinde soru yönelttiğini belirterek, sadece YPG’lilerin bıyıkları nedeniyle kendisine soruşturma açılmasının hukuksuz olduğunu kaydetti. Söz konusu tarihlerde T.C devletinin PYD Eş Başkanı Salih Müslim’i Türkiye’de ağırladığını hatırlatan Bora, bu yönlü soruşturmaların artık son bulmasını istedi.