YPG: Şedade’de 32 çete öldürüldü

DAİŞ çetelerinin Şedadê’ye bağlı Ezawî köyü ve çevresinde düzenlediği saldırıların ardından başlayan çatışmalarda 32 çete öldürüldü. Çatışmalarda 15 kalaşnikof ve 2 adet B7 silahı de ele geçirildi.

YPG Basın Merkezi, 4 Haziran günü saat 04.00'da DAIŞ çetelerinin Hesekê'ye bağlı Şedadê kasabasının güneyindeki Ezawî köyü ve çevresinde düzenlediği saldırıların ardından başlayan çatışmaların akşam saatlerinde son erdiğini açıkladı. Çetelerin düzenlediği saldırının püskürtüldüğünü ve çetelere ağır darbe vurulduğunu belirten YPG, “Dün gün boyu yaşanan çatışmalarda güçlerimiz toplam 22 çete üyesini öldürmüş, 10 çete üyesi de kendini patlatarak intihar etmiştir. Bu çatışmalarda toplamda toplam 32 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 15 adet kalaşnikof, bu silaha ait çok sayıda mermi, 2 adet B7 roketatar ve 10 roketatar mermisi ve 2 adet telsiz cihaz ele geçirmiştir” dedi.

YPG, 4 Haziran günü öğlen saatlerinde DAIŞ çetelerinin Cerablus güneyindeki mevzilerinden Kobanê'nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlediğini kaydetti.

TÜRK ORDUSUNUN ROJAVA’YA SALDIRILARI SÜRÜYOR

Türk ordusunun Rojava'ya yönelik düzenlediği saldırıların devam ettiğini ifade eden YPG, “Bu saldırılar kapsamında Türk Ordusu 4 Haziran günü 11.30 ile 12.00 saatleri arasında Kobanê'nin batısında bulunan Ziyaret köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir” diye belirtti.

YPG Basın merkezi açıklamasında devamla şunlar vurulandı:

“Suriye Ulusal Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16'an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suruye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir.

Çete gruplarının 4 Haziran günü Eşrefiye bölgesinden düzenlediği saldırılara güçlerimiz sert karşılık vermiştir. Güçlerimizin müdahalesi ardından alanda başlayan çatışmada tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.

4 Haziran günü çete grupları Afrin'e bağlı Belon köyüne yönelik de saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmada tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür.”