YPG, Şêxler ve Eşrefiyê’de 3 çetenin öldürüldüğünü duyurdu

Türk ordusu, DAİŞ ve SUK/ENKS çetelerinin Rojava'ya yönelik organize saldırıları sürüyor. YPG, Şêxler kasabasında 2, Eşrefiyê’de bir çetenin öldürüldüğünü duyurdu.

YPG Basın Merkezi, Türk ordusu, DAİŞ ve SUK/ENKS çetelerinin Rojava’ya yönelik devam eden organize saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada "Suriye Ulusal Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16’an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suriye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir" denildi.

EŞREFİYE VE ŞÊXLER'DE ÇATIŞMA

"Çete grupları 30 Haziran günü saat 20.00’da Şêx Meqsûd mahallesine yönelik cehennem toplarıyla bir bombardıman düzenlemiştir. Bombardıman gece geç saatlere kadar aralıksız bir biçimde devam etmiştir" diye devam eden açıklamada, şu bilgilere de yer verildi:

"Çetelerin saldırı düzenlediği noktaları tespit eden güçlerimiz Eşrefiye bölgesinde bir operasyon düzenlemiştir. Bu operasyonda tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür.

30 Haziran günü DAIŞ çeteleri Aşağı Cerablûs’taki mevzilerinden Kobanê’nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla saldırılar düzenlemiştir. Bu saldırılar ardından bir çete grubu Fırat Suyu'nu geçerek alanımıza sızmaya çalışmıştır. Güçlerimizin müdahalesiyle alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Burada tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür. Çeteler ölü ve yaralı çeteleri alarak alandan uzaklaşmıştır.

ÇETELER KAÇTI

Aynı gün DAIŞ çeteleri Tişrîn barajının güneydoğusuna yönelik de ağır silahlarla saldırı düzenlemiş ve eş zamanlı olarak alanlarımıza sızma girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından çete grupları alandan kaçmak zorunda kalmıştır.

'TÜRK ORDUSU SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR'

Türk ordusunun Rojava topraklarına yönelik düzenlediği saldırılar devam etmektedir.

Bu saldırılar kapsamında Türk Ordusu 30 Haziran gecesi kobanê’nin batı sınır hattını ağır silahlarla taramıştır. Türk Ordusu eş zamanlı olarak Şehit Hogir tepesini de ağır silahlarla rastgele taramıştır. Bu saldırılar esnasında sınır hattındaki aydınlatma projektörleri Türk Ordusu tarafından kapatılmıştır.”