YPG: Türk ordusu ve çetelerinin saldırıları sürüyor

YPG, Türk ordusu ve çetelerinin Rojava'ya yönelik saldırılarının devam ettiğini bildirdi.

YPG Basın Merkezi’nin açıklamasında saldırılara ilişkin şu bilgileri verdi:

“1 Nisan tarihinde işgalci Türk ordusu ağır silahlarla Kobanê’nin doğusundaki Girêsor ve batısındaki Çarıklı, Siftek ve Boban köylerine saldırı gerçekleştirmiştir. Bununla eş zamanlı olarak insansız hava araçları da aynı alanda keşif faaliyeti yürütmüştür.

Aynı gece işgalci Türk ordusu komutasındaki çete grupları tarafından Efrîn’in Cindirêsê bölgesindeki Ş. Şîlan tepesine saldırmışlardır.

2 Nisan tarihinde işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çete grupları akşam saatlerinde havan toplarıyla Eyn Deqnê, Vîla Qadî ve Belûnê; yine  aynı gece Efrîn’e bağlı Til Silor’a ağır silahlarla saldırmıştır.

3 Nisan tarihinde işgalci Türk ordusu Efrîn’in Maranez ve Şêwarxa köylerine obüs toplarıyla saldırıda bulunmuştur. Aynı gün akşam saatlerinde Maranez köyüne bir kez daha saldırılmıştır.

4 Nisan'da Türk ordusuna bağlı çeteler tarafından bir kez daha Maranez köyü hedef alınmıştır. Aynı gece çeteler Eyn Deqnê, Maranez ve Belûnê’deki güçlerimizin konumlandıkları noktalara saldırı girişiminde bulunmuşlardır.

5 Nisan'da da Türk ordusunun kontrolündeki çeteler obüs toplarıyla Efrîn’in Malikiye ve Maranez köylerine saldırmıştır. Yine aynı gün saat 15:00 ile 17:00 arasında insansız hava araçları Maranez, Malikiye, Vila Qadi, Eyn Deqnê ve Belûnîyê köylerinin bulunduğu alan üzerinde keşif faaliyeti yürütmüş ve bu alan yine obüs toplarıyla bombalanmıştır.”