YPG: Türk ordusu Ziyaret köyündeki YPG mevzilerine saldırdı

YPG Basın Merkezi, Türk ordusunun, Rojava topraklarını hedef alan saldırıların sürdüğünü belirtti.

YPG Basın Merkezi, Türk ordusunun, Rojava topraklarını hedef alan saldırıların sürdüğünü belirtti. 6 Haziran günü Ziyaret köyündeki YPG mevzilerine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlediğini kaydeden YPG Basın Merkezi, SUK’a bağlı çetelerin de Halep’in Şêx Meqsûd Mahallesine yönelik saldırılarının sürdüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi Suriye Ulusal Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten çetelerin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam ettiğini belirtti.

YPG Basın Merkezi açıklamasında şunlara yer verildi: “Suriye Ulusal Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16'an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suruye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir.

ÇETELERİN SIZMA GİRİŞİMİNE SERT KARŞILIK VERİLDİ

Çete grupları 5 ve 6 Haziran günlerinde Şêx Meqsud Mahallesi, Girê Şikeyf, 20. Cadde ve Pîno köyüne yönelik cehennem ve havan toplarıyla saldırılar düzenlemiştir. Çete grupları eş zamanlı olarak sızma girişimlerinde bulunmuştur. Güçlerimizin sert karşılık verdiği saldırılar ardından adı geçen alanlarda şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak netleştirilememiştir. Yine çete gruplarının Eşrefiye yönünden düzenlediği saldırıyı püskürten güçlerimiz tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürmüştür.

Son iki gün içinde yaşanan çatışmalarda, çete gruplarının saldırılarını püskürtmek için kahramanca savaşan 3 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Çete grupları 5 Haziran günü akşam saatlerinde de Afrin'in Şerewa ilçesine bağlı Başemrê köyüne yönelik havan ve cehennem toplarıyla bir saldırı düzenlemiştir.

ÇETELERE KARŞI OPERASYON DÜZENLENDİ

DAIŞ çeteleri 5 Haziran günü 19.00 ile 6 Haziran günü sabah saatleri arasında Aşağı ve Yukarı Cerablus'taki mevziilerinden Kobanê'nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla çeşitli saldırılar düzenlemiştir. Çetelerin saldırı düzenlediği noktaları tespit eden güçlerimiz eş zamanlı olarak karşılık vermiştir. Güçlerimizin düzenlediği operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.

Güçlerimiz, 4 Haziran günü DAIŞ çetelerinin Şêxler kasabasına düzenlediği ve 8 çetenin ölü olarak ele geçirildiği saldırı ardından bölgede arama faaliyeti yürütmüştür. Bu faaliyetler sonucunda güçlerimiz çatışmada öldürülen 3 çete cenazesi ile birlikte 1 adet telsiz cihaz ve çeşitli askeri mühimmatlar ele geçirmiştir.

Güçlerimiz, 6 Haziran günü 00.30 sularında Şedad kasabasına bağlı Mekmen köyünün 3 km güneyinde bir operasyon düzenlemiştir. Saldırı hazırlığındaki bir çete birimine yönelik düzenlenen operasyonda 2 çete üyesi ölü olarak ele geçirilmiştir. Güçlerimiz 2 çete cenazesiyle birlikte, 2 adet kalaşnikof, 1 adet raxt, 10 adet şarjör ve 300 adet kleş mermisi, 1 adet intihar raxtı, 1 adet el bombası, 2 adet telsiz cihaz, mayın fünyesi ve 1 adet motorsiklet ele geçirmiştir.

TÜRK ORDUSU ROJAVA’YI HEDEF ALMAYA DEVAM EDİYOR

Türk Ordusunun Rojava topraklarını hedef alan saldırıları devam etmektedir.

Bu saldırılar kapsamında Türk Ordusu 6 Haziran günü saat 22.00 sularında Kobanê'nin batısında bulunan Ziyaret köyündeki YPG mevzilerine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.”