YPG: Türk ordusunun saldırıları sürüyor; bir çocuk katledildi

YPG, Türk ordusunun saldırılarında bir çocuğun yaşamını yitirdiğini açıkladı.

YPG Basın Merkezi, 9-10-11 Kasım günleri yaşanan saldırı ve çatışmaların bilançosuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1) DAİŞ çeteleri 9 Kasım günü saat 14.00’da Şedadê’ye bağlı Mekmen köyünde bomba yüklü araçla saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimiz bomba yüklü aracı amacına ulaşamadan uzaktan imha etmiştir.

2) Yine DAİŞ çeteleri 9 Kasım günü öğle sonrasından akşam saatlerine kadar Malha köyünde bulunan güçlerimize ait noktalara ağır silahlar ve havan toplarıyla saldırmıştır. 10 Kasım günü çeteler üçüncü kez saldırı girişiminde bulunmuş, bu saldırıda 4 panzer, bir buldozer ve çeşitli ağır silahlarla güçlerimize ait mevzilere saldırmıştır.
Güçlerimizin saldırıya karşılık vermesiyle çatışma çıkmıştır. Çeteler bomba yüklü bir araçla güçlerimize yönelik saldırı girişiminde bulunmuş ancak güçlerimiz aracı uzaktan imha etmiş, çetelere ait bir buldozer ve motosikleti darbelemiştir. Edinilen bilgilere göre, bu çatışmada 6 çete öldürüldü, çetelere ait bir cenaze güçlerimizin eline geçti.

3) 9 Kasım günü saat 15.00 ve 10 Kasım günü saat 11.00’dan akşam saatlerine kadar DAİŞ çeteleri Kobanê’ye bağlı Tişrin Barajı'nın güneydoğusunda yer alan Qedriyê, Kurdîşan ve Şemseddîn köylerine yönelik ağır silahlar ve havan toplarıyla 4 ayrı saldırı gerçekleştirmiştir.

4) Türk ordusunun Rojava topraklarına yönelik saldırıları artarak devam ediyor.
Bu saldırılar kapsamında Türk ordusu, 10 Kasım günü Efrîn kantonunun Şiye ilçesinde, sınır üzerinde toplanan halka ağır silahlarla saldırmış, bu saldırıyla eş zamanlı olarak Senarê ve Merwaniyê köylerine yönelik top atışları gerçekleştirmiştir. Bu saldırılar sonucunda bir çocuk şehit düşmüş, 6 yurttaşımız da yaralanmıştır. Top atışlarının ardında bölge halkına ait yerleşim yerlerinde büyük çaplı maddi hasar meydana gelmiştir.
Yine aynı gün saat 13.30’da, Türk ordusu Senarê köyünde bulunan güçlerimize ait noktalara top atışlarıyla saldırı gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz gerçekleşen saldırıya ağır silahlarla karşılık vermiştir.
Türk ordusu bugün (11 Kasım) sabah saatlerinde tank ve ağır silahlarla Efrîn kantonunun Şiyê ilçesine bağlı Senar köyüne aralıksız top atışları yapmıştır.
Türk ordusunun saldırılarıyla eş zamanlı olarak SUK’a bağlı çeteler de Efrîn kantonuna yönelik saldırı gerçekleştirmiştir. Çeteler 9 ve 10 Kasım günleri ağır silahlar ve havan toplarıyla Efrîn kantonuna bağlı Maranez ve Eyn Deqnê köylerine saldırmıştır.”