YPG, yaşamını yitiren 2 savaşçının kimliğini açıkladı

YPG Basın Merkezi, Rojava’nın özgürlüğü için savaşan Portekizli Kendal Qehraman kod adlı Mario Nunes ve Gelhat Qerecdax kod adlı Enwer Înan’ın yaşamını yitirdiğini açıkladı.

YPG Basın Merkezi, Rojava’nın özgürlüğü için savaşan Portekizli Kendal Qehraman kod adlı Mario Nunes ve Gelhat Qerecdax kod adlı Enwer Înan’ın yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Portekizli Mario Nunes (Kendal Qehreman) ve Gelhat Qerecdax (Enwer Înan) isimli savaşçılarının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

YPG Basın Merkezi, “Portekiz halkı adına Rojava halkı ile birlikte savaşmak için buradayım” diyen YPG’nin gönüllü savaşçısı Kendal Qehraman kod adlı Mario Nunes’in Rojava’yı “Bu dava mücadele edilmeye değer bir davadır. Yeni bir hareket burada oluşuyor. Gerçek bir demokrasi… Herkesin bu devrime destek vermesi ve her zaman hakkında konuşması gereken bir devrim” sözleriyle anlattığını belirtti.

Nunes’in 2015 yılının başında YPG çalışmalarına katıldığı da vurgulanan YPG Basın Merkezi açıklamasında, “Çetelere yönelik Cizîr kantonundaki bazı operasyonlarda yerini almıştır. Kendal arkadaş 3 Mayıs 2016’da geçirdiği bir trafik kazası sonucu şehadete erişmiştir. Yine heval Gelhat Qerecdax (Enwer Înan) da 10 Nisan 2016’da Hesekê cephesinde görevliydi. Geçirdiği bir trafik kazası sonucu şehadete erişmiştir.

YPG olarak, her iki şehidimizin şahsında tüm şehitlerimizi anıyor ve arkadaşlarımızın ailelerine, Rojava halkına ve Portekiz halkına taziyelerimizi iletiyoruz. Şehitlerimizin yolu mücadele gerekçesi olacaktır” dedi.

Yaşamını yitiren YPG savaşçılarının kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Kendal Qehreman

Adı Soyadı: Mario Nunes

Doğum Yeri ve Tarihi: Portekiz/ 1994

Ana Adı: Lucia

Baba Adı: Mario

Şehadet Yeri ve Tarihi: Til Temir / 03-05-2016

 

Kod Adı: Gelhat Qerecdax

Adı Soyadı: Enwer Înan

Doğum Yeri ve Tarihi: Riha / 1991

Ana Adı: Zeyneb

Baba Adı: Abbas

Şehadet Yeri ve Tarihi: Hesekê / 10-04-2016