YPS'den Amed açıklaması

YPS Genel Koordinasyonu Amed’de gerçekleştirilen eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

YPS açıklamasında şunlar belirtildi:

“Geçtiğimiz süreçte YPS güçlerimizin Amed’te gerçekleştirdiği bir dizi eylemi kamuoyuna paylaşıyoruz. Savaş koşullarından ötürü elimize geç ulaşan bu eylem bilgileri Türk özel savaş basını tarafından kamuoyundan gizlenmiş kayıplar basına yansıtılmamıştır. Bu eylemleri gerçekleştiren YPS güçlerimiz üstlerine sağlam bir şekilde geri dönmüştür.

24 Ocak günü Bağlar’da Özlem 2000 semti çevresinde YPS güçlerimiz polislere ait Doblo tipi bir aracı ferdi silahlar ile vurmuştur. Bu eylemde 1 polis yaralanmıştır. Yaralı polis İki zırhlı araç eşliğinde eylem yerine gelen bir ambulansla hastaneye kaldırılmıştır.

4 Şubat günü Şehitlik semtinde YPS güçlerimiz 2 esrar satıcısını ve 1 fuhuş yaptıran bir kişiyi cezalandırmıştır. Bu unsurların üçü de yaralanmıştır.

15 Şubat günü Bağlar’ın 5 Nisan mahallesinde TEDAŞ aracının güvenliğini alan bir polis aracı YPS güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Burada AKP çetelerinin ölü  e yaralısı vardır ancak net rakam netleştirilememiştir. Ayrıca TEDAŞ aracı da güçlerimiz tarafından yakılmıştır.

27 Şubat günü YPS güçlerimiz Amed merkeze bağlı Kabe köyü yakınlarında 8. Ana jet hava üstüne yakıt taşıyan bir yük trenine karşı bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Burada içinde yakıt olan 12 vagon devrilmiştir.

YPS güçlerimiz Amed-Bismil yolunda Ural tipi bir zırhlı araca sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemin sonuçları hakkında henüz net bir bilgiye ulaşılamamıştır.”