YPS: Kazan bombaları helikopterlere çatışma bölgelerine bırakılıyor

YPS Genel Koordinasyonu Türk devlet güçlerinin Nusaybin’de kazan bombalarını çelik halatlarla bağlayarak, Skorsky helikopterlerle çatışma alanına bıraktığını belirtti.

YPS Genel Koordinasyonu Türk devlet güçlerinin Nusaybin’de kazan bombalarını çelik halatlarla bağlayarak, Skorsky helikopterlerle çatışma alanına bıraktığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan YPS Genel Koordinasyonu, Şırnak’ta 16 Mayıs günü öğle saatlerinde eski emniyet tarafından mahalleye girmek isteyen araca sabotaj eylemi düzenlediğini belirtti. YPS Genel Koordinasyonu açıklaması şöyle:

Nusaybin’de 16 Mayıs günü öğleden sonra Weysika tarafında Özel Harekat Polisleri mahalleye girmek isterken birimlerimizin ferdi silahlarla vurması sonucu burada 1 Özel Harekat Polisi ölmüştür.

Genel olarak mahallelerde yoğun bombardımanlar devam etmektedir. Nusaybin'de Saray çeteleri, kazan bombalarını çelik halatlarla bağlayıp Skorsky helikopterlerle çatışma alanlarında bırakmaktadır.

ŞIRNAK’TA 1 KOBRA ZIRHLI ARACI VE 1 TANKA SABOTAJ EYLEMİ

15 Mayıs günü Cumhuriyet mahallesine girmek isteyen 1 kobra zırhlı araç ve 1 tanka YPS birimlerimiz sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Patlama sonucunda kobra zırhlı araç imha olurken tank darbe alarak geri çekilmiştir.

16 Mayıs günü Cumhuriyet mahallesinde 1 kobra zırhlı araç ilerlemek isterken birimlerimiz ağır silahlarla vurarak darbelemiştir. Yer yer çatışmalar devam etmektedir. Ayrıntılı bilgi daha sonra paylaşılacaktır. Ayrıca başka bir kobra zırhlı araç da girmek isterken ağır silahlarla vurulmuş, zırhlı aracın silahı imha olmuş ve geri çekilmiştir. Öğlen saatlerinde eski emniyet tarafından mahalleye girmek isteyen araç da sabotaj eylemi sonucu imha edilmiştir. Daha sonra 1 grup Özel Harekat Polisi ve Jandarma Özel Harekatçı mahalleye girmek isterken birimlerimizin ferdi ve ağır silahlarla bir eylemi gerçekleşmiştir. Ölü ve yaralı sayıları tarafımızca netleştirilememiştir.”