YPS, Nusaybin ve Van’daki eylemlerin sonuçlarını açıkladı

YPS, Nusaybin ve Van’da gerçekleştirilen eylemlerde çok sayıda Saray çetesinin öldürüldüğünü belirtti.

YPS Genel Koordinasyonu, yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yaptı. YPS şu bilgileri verdi:

NUSAYBİN

10 Mayıs günü Nusaybin'de çeteler iki eve girdikleri esnada birimlerimiz sabotaj eylemi düzenlemiştir. Burada net olarak 4 Saray çetesi öldürülmüştür. Ölü ve yaralıları daha fazladır. Ayrıntı bilgi daha sonra paylaşılacaktır.

9 Mayıs günü öğle saatlerinde Çaxçax yolu üzerinde birimlerimizin yaptıkları atışlar sonucunda 1 Jandarma Özel Harekatçı öldürülmüştür. Aynı gün öğleden sonra Weysika tarafından çocuk parkı yakınlarında bir eve 7 kişilik bir saray çetesi grubu girdiği esnada sabotaj eylemi yapılmıştır. Bu gruptaki ölü ve yaralıların sayısı netleştirilememiştir.

Aynı gün Weysika tarafında 1 Jandarma Özel Harekatçı bir evi yakmak isterken birimlerimizin ferdi silahlarla vurduğu polis ağır yaralanmıştır.

VAN

10 Mayıs günü saat 9.30'da Van merkez Xaçort Mahallesi’nde Şehit Ciger Malazgirt arkadaş anısına bir eylem yapılmıştır. Birimlerimizin zırhlı aracın geçişi esnasında yaptığı sabotaj eylemi sonucu birçok saray çetesi öldürülmüştür. Düşman medyası 3 Özel Harekat Polisi’nin öldüğünü duyursa da ölü sayısı daha fazladır.