YPS savaşçısı Çiçek'in cenazesi için cenaze aracı verilmiyor

Amed'de Yeniköy Mezarlığında toprağa verilmek istenen YPS savaşçısı Nezir Çiçek'in cenazesini taşımak için Amed Büyükşehir Belediyesi'ne atanan kayyum tarafından cenaze aracı verilmedi.

YPS'nin 75. Yol üzerinde zırhlı polis aracına yönelik gerçekleştirdiği eylemin ardından Fabrika Mahallesi evlerine yapılan baskın sonucunda şehid düşen YPS'li Rêzan Ferqîn kod isimli Nezir Çiçek'in cenazesi bugün aralarında ailesi ve MEYADER yöneticilerinin de bulunduğu kitle tarafından Amed Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesi'nden alınarak Yeniköy Mezarlığı'na defnedilmek istendi. Cenazeyi almak için cenaze aracının gelmesini bekleyen kitle bir süre sonra cenaze aracının gönderilmeyeceği haberini aldı.

Duruma ilişkin açıklama yapan Amed MEYADER Eş başkanı Ayşe Dicle, "Cenazeyi almak için beklerken bir PKK'linin cenazesinin taşımak için araç göndermeyecekleri cevabını aldık. Aile mağdur edilmiş durumda. Bu hiçbir ahlaka sığmaz. Aileye ve cenazeye işkence ediyorlar. Etrafımız polisler tarafından sarıldı ve herkes çok gergin" dedi. 

Aile cenazenin mezarlığa götürülmesi için Hastane önündeki bekleyişi sürüyor.