YPS: Şehit Dırej’ın komutasında mücadeleyi zafere taşıyacağız

Hüsamettin Akdemir (Dırej) adlı savaşçının 26 Aralık 2016’da yaşamını yitirdiğini belirten YPS, “Şehit Dırej şahsında tüm devrim şehitlerinin anısını zafere taşıyacağımız mücadelemizle yaşatacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

YPS Genel Koordinsyonu, 26 Aralık 2016 tarihinde Hüsamettin Akdemir (Dırej) adlı savaşçının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

“Birinci yılını geride bıraktığımız Öz yönetim ilanları, direnişleri ve YPS deneyimi, halkımızın mücadele tarihinde yeni bir dönemin başlatıcısı olmak kadar daha şimdiden halkımızın geleceğine rengini veren kutsal değerlerin yaratıcısı bir mücadele alanı olmaya da başlamıştır” denilen açıklamada, “Devrimci mücadelenin savaşan halk gerçekliğini yaratıp onunla buluştuğu bir dönemin ifadesi olarak bu yeni mücadele dönemimiz, yarattığı kutsal değerlerle geleceğe doğru yürüyüşünü daha bir perçinleyerek sürdürmektedir. Mehmet Tunç, Asya Yüksel, Pakize Nayır gibi gerçek birer halk kahramanı olan öncü militanların taşıdığı bu bayrak elden ele dolaşarak zafer zirvesine doğru tırmanışını sürdürmektedir.

‘HEVAL DIREJ YOL GÖSTERİCİMİZ OLACAKTIR’

Böylesi bir zafer tırmanışçısı olarak şehitlerin anısına sahip çıkmak ve anılarını geleceğe taşımak için mücadelenin birinci yılında adeta bir zafer parolası olarak bellediği “mücadelede kesintisizlik ve eylemde süreklilik” anlayışıyla arayışlarını eksiltmeyen devrimci çabanın yılmaz savaşçısı Heval Dırej’i 26/ 12/ 2016 tarihinde şehitler kervanına uğurladık. Belirtilen tarihte görevden dönen bir YPS birimimizin Karaz ile Derune köyleri arasında takıldıkları yol kontrolünde bulundukları araca yönelen sömürgeci kolluk kuvvetlerinden birini öldürdükten sonra geri çekilirken yaralanan H. Dırej, son mermisine kadar çatıştıktan sonra düşmanın eline geçmemek için bombasını kendinde patlatarak ölümsüzler kervanına katılmıştır. Heval Dırej, zamanın zaferi gösterdiği yerde öncü militan duruşun ifadesi olarak biz mücadele arkadaşlarının yol göstericisi olacaktır” ifadelerine yer verildi.

Devrimin “Kaderim budur deyip kaderini eline almış” halk gerçekliğini ifade ettiğine dikkat çeken YPS, “Bu anlamıyla devrim demek her şeyden önce bilince kavuşmuş, örgütlenmiş ve eyleme geçmiş halk demektir. Bilinçlenen, örgütlenen ve eyleme geçen halkın kurtarıcı beklentisi olmaz. Kurtarıcı beklentisinden kurtulmuş halk, özgürlüğü yakalamış ve yaşamış halktır. Bu anlamıyla gerçeğimizde özgür halk gerçekliği savaşan halk gerçekliği ile mümkündür.

Bu gerçeklik temelinde mücadelemizin temel stratejisi olarak gerilla- halk buluşmasının bilinçte, örgütte ve eylemde gerçekleşmesinin pratiği olarak gelişen öz yönetim direnişleri ve YPS deneyimi kendi militan gerçeğini de yaratarak özgür halk gerçeğine yürümenin mücadelesi olmuştur. Böylesi bir mücadele gerçeği içinde halkın çelişkilerine çözüm ve özlemlerine cevap olma anlamında her açıdan sonsuz bir çaba, her koşulda fedakarlık ve amansız direnişçilik gerektirdiği yeni dönem kahramanlığının somut örneği olan Heval Dırej, altı çocuk babası bir yurtsever olarak düşman saldırılarının arttığı bu amansız mücadele döneminde halkımızın birikmiş kin ve öfkesinin de intikamı olmuştur. Genelde Kürdistan’da özel de Amed’te zora dayalı korkuyla ve satın almaya dayalı bir ucuzlukla yaratılmaya çalışılan işbirlikçiliğin onursuz utanmazlığına karşı Amed ve özelde Lice’nin asi ve boyun eğmez yurtseverliği ile karşı koyan Şehit DIREJ doğru yaşam kadar doğru ölümün de adı olmuştur. AKP faşizminin insana ait her şeyi en ucuz şekliyle pazara sürdüğü bir piyasa yasasına ve aklına meydan okuyup insani değerlere dayalı özgür yaşam duruşunda ısrarın adı olarak Şehit Dırej, yeni mücadele döneminin seçkin kahramanlarından biri olarak özelde Amed halkı, genelde Kürdistan halkı için bir örneklik teşkil etmektedir” dedi.

'DÜŞMANA KÖK SÖKTÜRMENİN İFADESİDİR'

YPS Koordinasyonu açıklamasında şu hususlara yer verildi:

“Amed’in Lice ilçesinden olan Şehit Dırej her Kürt gibi mahkum edildiği yoksulluğun sonucunda erkenden evlendirilmiş ama erkenden tanıştığı ve yaşayarak sürekli içinde büyüttüğü mücadele ateşiyle önünde hiç bir engel tanımadan mücadelenin aktif bir katılımcısı olmaktan geri kalmamış gerçek bir mücadele kahramanıdır.  Şehit Dırej tüm orta saha mücadele alanında “hem her yerde olan hem de hiçbir yerde olmayan” bir eylemci ve örgütçüdür. Amed Sur direnişinden Amed Ovası’na, Lice’den tutun Karaz, Hani ve Piran’a kadar halkının intikam ateşi, düşmanının korku kaynağı olmuştur. Amed eyaletinde gerilla-halk buluşmasına dayalı öz savunma temelli savaşın her başarılı ve sonuç alan girişiminde Şehit Dırej’ın emeğini ve çabasını görmek mümkündür. Öyle ki o başarılı ve sonuç alan her eylemde yoldaşı için başarının ve zaferin güvencesi, düşmana kök söktürmenin ifadesidir. Bu anlamıyla Özgür yarınları istemek kadar onun önünde ki engelleri intikam ateşiyle temizlemenin de somut halidir. Tüm bunlarla birlikte mücadeleye katılım tarzıyla devrimin ancak büyük cesaret, keskin bir irade ve fedai bir ruhla başarılabileceğini bizlere göstermiştir. Şehit Dırej, düşmanın acımasız yönelimleri karşısında sadece direnen değil fedai ruhla eylem düzenleyen, korkusuzca karşı koyan ve bu yönüyle düşmanın korkulu rüyası haline gelendi. Halkımız için düşmanın saldırıları altında korkuyla büzülmenin değil, düşmanın korkulu rüyası haline gelerek ona ülkemizi dar etmenin, eziyete dönüştürmenin ve bunun için hep eylem halinde olmanın ifadesi oldu. Gerilla bilinci, eylemi ve duruşuyla donanmış gerçek bir yurtseverliğin, sahip olduğu imkanlarla düşmanın kabusu olabileceğini ve neler başarabileceğini hepimize en somut şekliyle gösterendi. İsteyen gerçek her Kürt yurtseverinin hiçbir gerekçeye sığınmadan neleri başarabileceğinin en güzel örneği oldu.  Zaten Apoculuğun Kürt halk gerçeğinde yarattığı en belirgin gerçek de budur: Düşmandan korkmanın utancı ve utanmazlığı yerine düşmanının korkusu olmanın gururu ve onurunu yaşama!..  Şehit Dırej bu gurur ve onurun abidesi olarak özgür Kürt yurtseverliğinin yeni ölçüsüdür. Bundan böyle olacaksa yurt sevgisi Şehit Dırej temelinde olmalıdır- olacaktır. Ülke ve halk sevgisi kadar düşmana duyulan kin ve öfke de ancak Şehit Dırej temelinde olursa özgürlük gerçek ve yaşanabilirdir. Gerisi sadece hile, aldatmaca ve yalandır.      

Gücünü halktan almak kadar halkı gerçek anlamda güç haline getiren mücadele tarihimiz Şehit Dırej gibi militan yurtseverlik örnekleriyle zafer dışında bir gelecek tanımadığını dost düşman herkese göstermiştir. Şehit Dırej halkımızın acı dolu geçmişinin haykırışı olmak kadar özgür geleceğinin de müjdecisidir. O özgür yarınları istemenin hiçbir gerekçe kabul etmediğinin en açık örneğidir. Şehit Dırej, küçük gerekçelerle geçmişin korku, acz ve zavallılığına sığınmanın karşısında keskin irade, amansız cesaret ve yaratıcı özgüvenle büyük ve özgür geleceği istemenin ve başarmanın adıdır. Böylesi bir istek ve başarının emir erleri olduğumuzu ifade ederek Şehit Dırej şahsında tüm devrim şehitlerinin anısını zafere taşıyacağımız mücadelemizle yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”

YPS SAVAŞÇISININ KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren savaşçının kimlik bilgileri şöyle:

KOD ADI: DIREJ

ADI- SOYADI: HÜSAMETTİN AKDEMİR

BABA ADI: ABDURRAHMAN

ANA ADI: MESUDE

DOĞUM TARİHİ: 21- 08- 1982

ŞEHADET TARİHİ: 26- 12- 2016