YPS üyesi Mahabad son yolculuğuna uğurlandı

Geçtiğimiz ay Van’da yaşanan bir çatışmada hayatını kaybeden YPS üyesi Kani Mihabad’ın (Mustafa Ali Nezad) cenazesi Kandil’de Şehit Mehmet Karasungur Şehitliği’nde toprağa verildi.

Sengeser’deki Büyük Camii’den Kandil’e uğurlanan YPS üyesi Kani Mihabad’ın cenazesi için Sengeser’e bağlı Derwekutir köyünde tören düzenlendi.

Kürdistan halkının özgürlük ve kurtuluş mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende PKK Güney Kürdistan Şehitler Komitesi üyesi Abdulwehab Ahmed bir konuşma yaparak “Şehit Kani ve Kürdistan halkının kurtuluş mücadelesinin tüm şehitlerinin yolunun takipçisi olacağımıza dair sözümüzü bir kez daha yineliyoruz. Şehit Kani, düşman her nerede olursa olsun Kürt gençlerinin orada düşmanın karşısında duracağını ve Kürt halkının meşru haklarını koruyacağını ispatlamıştır. Şehit Kani sınırları tanımamış, Doğu Kürdistan’dan mücadeleye katılmış ve Kuzey Kürdistan’da şehit düşmüştür.” ifadelerini kullandı.

Tevgera Azadi (Kürdistan Özgür Toplum Hareketi) Merkez Komite üyesi Şiwan Xıdır ise yaptığı konuşmada Türk devletinin Kürt halkına yönelik saldırılarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Türk devleti her türlü saldırı ile Kürt halkına yönelik soykırım politikalarını uygulamaya ve Kürt halkının sesini engellemeye devam etmektedir. Her gün halkımızın evlatlarını şehit düşürmekte, halkımızın evlerini yıkmaktadır. Bu nedenle artık işgalcilere ‘Artık yeter’ demenin vaktinin geldiğini ifade ediyoruz. Dönem direniş ve kendini savunma dönemidir; düşman karşısında durma dönemidir.”

Konuşmalar ardından YPS savaşçısı Hiwa Mihabad’ın cenazesi Kandil’deki Şehit Mehmet Karasungur Şehitliği’ne uğurlanarak burada toprağa verildi.