YPS: Van’da 17 polis ağır yaralandı

YPS Genel Koordinasyonu, Van’da YPS birliklerinin baz istasyonuna sabotaj eylemi düzenlediğini belirtti. 20 polisin olay yerinde toplandığı esnada ikinci bir sabotaj eylemi düzenlendiğini ve en az 17 polisin ağır yaralandığını kaydetti.

YPS Genel Koordinasyonu, Van’ın Xaçort Mahallesi’nde YPS birliklerinin baz istasyonuna sabotaj eylemi düzenlediğini belirtti. 20 polisin olay yerinde toplandığı esnada ikinci bir sabotaj eylemi düzenlendiğini ve en az 17 polisin ağır yaralandığını kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan YPS Genel Koordinasyonu, Saray çetelerinin saldırı girişimlerine karşı direniş birliklerinin başarılı direniş savaşının devam ettiğini belirtti.

YPS Genel Koordinasyonu açıklamasında şunlar kaydedildi: “Nusaybin mahallerine karşı büyük korkuyla hareket eden saray gücü, sokaklardaki denetimini arttırmak için 118 tane bekçi görevlendirmiştir. Bu görevlendirilenler arasında korucular da bulunmaktadır. Düşmanla işbirliğine giren ve halkımıza karşı savaşmak için eline silah alanlardan mutlaka hesap sorulacaktır.

VAN’DA SABOTAJ EYLEMİ

29 Mayıs günü gece saat 23.30 da Van merkeze bağlı Xaçort mahallesinde YPS birliklerimiz baz istasyonuna sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylem ardından 20 polis olay yerinde toplandığı esnada ikinci sabotaj eylemi yapılmıştır. 17 polis ağır yaralanmıştır. Bunlar içinde kaç polisin öldüğü bilinmezken, saray basını 2 ölü, 1 yaralı açıklamasında bulunmuştur. Buradaki ölüler daha fazladır.

Bu eylem Pale Berxwadan (Umut Çelebi) arkadaşımız anısına yapılmıştır.”