Yüksek: AKP için çember gittikçe daralıyor

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, “AKP için çember gittikçe daralmıştır. Bu zulüm elbet böyle devam etmez. Bu zulmün sahipleri mutlaka halka hesap verecek. Bu mücadelenin kazananı da halkın takipçileri olacaktır, biz olacağız” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Adıyaman il örgütü 3’üncü olağanüstü kongresi Yeni Mahalle Can düğün Salonunda gerçekleşti. Kongreye DBP Eşgenel başkanı Kamuran Yüksek, HDP Adıyaman Milletvekili Behçet yıldırım, DBP MYK Üyesi Semra Demir’in yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Tutuklu olan HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel’in yanı sıra kadın siyasetçilerin fotoğraflarının asıldığı salonda, “Kadınlar özgürlüğü için mücadele ediyor” pankartı açıldı. “Direne direne kazanacağız”, “Şehid namirin”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları ile başlayan kongre, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile devam etti.

Açılış konuşmasından sonrasöz alan milletvekili Behçet Yıldırım, Haziran seçimlerindeki başarılarını hazmedemeyen AKP hükümetinin başlattığı savaş ve çatışma ortamının gittikçe derinleştiğine dikkat çekti. Yıldırım, tüm olumsuzluklara rağmen halkları ile birlikte yaşananlar karşısında direnerek AKP zihniyetine teslim olmayacaklarını kaydetti.

‘MUTLAKA KAZANACAĞIZ’

Yıldırım’ın konuşmasından sonra söz alan DBP Eşgenel Başkanı Kamuran Yüksek, son bir yıl içerisinde binlerce gencin katledildiğini, binlerce kişinin tutuklandığını, halkın iradesinin gasp edildiğini belirtti. Yüksek, “Bu ülke savaş sarmalından çıkabilirdi. Bu savaş halklarımızın kaderi değildi. Sırf kendi iktidarlarını yeniden kurmak üzere bütün memleketi yangın yerine çevirdiler” dedi. Tüm yaşananlara rağmen ısrarla demokratik çözümden yana olduklarını belirten Yüksek, “Siyasal çözümden yanayız ve ısrarımızın arkasındayız. Ama aynı sorumlulukla hükümetin de hareket etmesi gerekiyor. Maalesef karşımızda sorumlu bir hükümet göremiyoruz. Halen savaştan, kandan medet uman bir hükümet var. Bu savaş AKP’nin sonunu da getirecek. Bu kadar çok kızışmasının tek sebebi budur. Yenilgilerini görüyorlar. Gördükçe saldırganlaşıyorlar. Umutsuz olmayın, bu zülüm nereye kadar giderse gitsin umudunuzu kaybetmeyin. Mutlaka kazanacağız. AKP’ye rağmen bu ülkeye barışı demokrasiyi mutlaka getireceğiz. Bu sürecin yabancısı değiliz. 90’larda daha ağırını da yaşadık” diye konuştu.  

‘SÖYLEDİKLERİNE KENDİLERİ BİLE İNANMIYOR’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yabancı bir kanala verdiği demeçte “ülkede demokrasi olduğunu” iddia ettiğini hatırlatan Yüksek, “’Ülkemizde sorun yok. Herkes istediğini konuşabiliyor’ demiş. Konuşuyor da, konuşan konuştuğu gibi kendini zindanda buluyor. Karışmadığı tek bir elbisemiz kaldı. Bu utanç verici bir durumdur. Ülke yangın yerine dönmüş. Türkiye’nin üçüncü büyük partisinin eş genel başkanları zindanda. Eş Genel Başkanımız zindanda. Onlarca belediye eş başkanımız cezaevinde. Bu söylediklerine senin vekillerin bile inanmıyor. AKP için çember gittikçe daralmıştır. Bu zulüm elbet böyle devam etmez. Bunun sonunda bu zulmün sahipleri mutlaka halka hesap verecek. Bu mücadelenin kazananı da halkın takipçileri olacaktır, biz olacağız” diye konuştu.

DBP ve HDP üzerindeki baskılar ile partilerinin içinin boşaltılmaya çalışıldığının altını çizen Yüksek, “Öncülük yapacak insan bırakmak istemiyorlar. Kongre sonrası hemen arkadaşlarımızı alıyorlar. Buna rağmen arkadaşlarımız bu kurumlarda sorumluluk sahibi oluyorlar. Bu bir onurdur. Böylesi zor günlerde sorumluluk almak çok değerlidir. HEP’ten bu yana tüm bu süreçlerde partimizde görev yapmış olan herkesi partisine, iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Seferberlik ilan ediyoruz. Gün bugündür. Gelin partimize kurumlarımıza sahip çıkın. Gelin  hep beraber bu zulmün karşısında tavır gösterelim, safları sıklaştıralım. Herkes  görev  başında gün bugündür. Hiç kimse hiç bir kaygıya kapılmasın. Onlar bölerek, parçalayarak bizi rehin almaya çalışıyor. Direnirsek asla kazanamazlar” dedi.

Kongre sonucunda, DBP Adıyaman il Eşbaşkanlığına Mehmet Ali Alataş ve Telliye Hanım Bektaş seçildi.