Yüksel için mevlit verildi

Cizre’deki öz yönetim direnişinde yaşamını yitiren Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Asya Yüksel için mevlit verildi.

Cizre’deki öz yönetim direnişinde yaşamını yitiren Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Asya Yüksel için mevlit verildi. Mevlitte konuşan anne Emine Ürün, kızının bir kahraman olduğunu belirterek, “İnşallah barış olur ve benim kahramanım son olur” dedi.

Katledilen Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Asya Yüksel için Şırnak Uludere ilçesinde bulunan aile evinde kurulan taziyede mevlit verildi. Mevlide katılmak isteyen ve aralarında HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ile HDP’li kadın vekillerin bulunduğu heyet, önce asker sonra valilik tarafından engellendi. Saygı duruşu ile başlayan mevlide, Uludere Belediye eşbaşkanları, HDP ve DBP yöneticilerinin yanı sıra MEYA-DER temsilcileri, KJA çalışanları ve çevre köylerde bulunan yüzlerce yurttaş katıldı.

Mevlitte konuşan Yüksel'in annesi Emine Ürün, mevlide katılanlara teşekkür ederek, “Benim kızım kahramandır. Allah’tan inşallah barış olur, huzur olur. Benim kahramanım son şehit olur. Önder Apo 'nun başı sağ olsun” dedi.

Ardından konuşan baba Abdulkerim Ürün ise, “Tüm Kürdistan'ın başı sağ olsun. Farkımız yok. Hepimiz bu dava uğruna yaşıyoruz” diye belirtti.

Konuşmaların ardından mevlit verildi.