Zap’ta operasyondaki askerlere karşı gerilla eylemleri

HPG BİM, Türk ordusunun Zap’a yönelik düzenlediği işgal operasyonuna yönelik HPG gerillalarının eylemlerinin sürdüğünü açıkladı. Eylemlerde 6 askerin öldürüldüğünü, 3 askerin de yaralandığını kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Türk ordusunun Medya Savunma Yönelik düzenlediği işgal harekatına yönelik gerillaların eylemlerinin sürdüğünü belirtti.

HPG BİM, işgal harekatına yönelik gerillalar tarafından düzenlenen eylemlere ilişkin şu bilgileri paylaştı: “İşgalci TC ordusunun 16 Haziran günü Medya Savunma Alanlarına bağlı Zap bölgesine yönelik başlattığı işgal operasyonu ve operasyona yönelik düzenlenen eylemler devam etmektedir.

25 Haziran günü saat 08.10’da güçlerimiz Qela Bêdewê’de işgalci TC ordusunun mevziilerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman askerlerinin yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 5 asker öldürülmüş 3 asker de yaralanmıştır.

Yine aynı gün saat 14.20’de güçlerimiz Şehit Munzur tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 asker öldürülmüştür.”