14 Temmuz Şehitleri anısına eylemler: 1 Skorsky düşürüldü

Kurdistan Özgürlük Gerillası, 14 Temmuz Şehitleri anısına bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde 1 Skorsky helikopter ile 2 dron düşürülürken, 1 konteynır ve 1 çadır imha edildi. 1 konteynır ve 1 mevzi de darbelendi.

GERİLLA EYLEMLERİ

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kurdistan Özgürlük Gerillası, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişinin yıldönümünü ve partimiz PKK’nin direniş çizgisini belirleyen öncülerimiz Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek yoldaşların anısına etkili eylemler gerçekleştirerek karşılamıştır. Ölümsüz öncülerimizin izinde aynı Apocu bilinç ve fedai ruhla mücadelemizi sürdürme kararlılığımızı belirtiyor, 14 Temmuz Şehitleri şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

HPG, gerçekleştirilen eylemler ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırılara ilişkin de şu bilgileri açıkladı:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

9 Temmuz saat 16:55’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki 1 dron ferdi silahlar ile vurularak düşürüldü. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

10 Temmuz saat 16:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki 1 dron ferdi silahlar ile vurularak düşürüldü. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

9 Temmuz saat 06:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareket geçtiğinde ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketi durduruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

9 Temmuz saat 10:45’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemde 1 konteynır ve 1 çadır imha edildi.

10 Temmuz saat 18:18’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketi durduruldu.

9 Temmuz saat 14:46 ve 15:47’de Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler mevzilenmeye çalışırken orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemler YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

10 Temmuz saat 23:40’ta Girê Bahar Direniş Alanı’nda indirme yapmak isteyen işgalci Türk ordusuna ait 1 Skorsky helikopteri suikast taktiği ile vuruldu. Ağır darbe alan helikopter düştü. Skorsky helikopterinin düştüğü yer saldırı helikopterleri ile bombandı.

10 Temmuz’da Girê Bahar Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen işgalcilere 3 kez müdahale edildi.

Metîna bölgesi;

9 Temmuz saat 22:30’da Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki helikopter hareketliliğine güçlerimizce müdahale edildi.

10 Temmuz saat 15:30’da Golka Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemde 1 konteynır ve 1 mevzi darbelendi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

10 Temmuz’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 12 kez kimyasal gazlar ve 5 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

10 Temmuz’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 2 kez yasaklı taktik nükleer bomba ile bombalandı.

10 Temmuz’da Metîna bölgesinin Şêlazê Direniş Alanı 1 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

9 ve 10 Temmuz’da Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf, Girê Şehîd Hawar, Girê Berbizinê alanları 6 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm alanı 1 kez, Garê bölgesinin Dêreşê, Mijê, Girê Zengil, Gûzê, Girê Reşît, Xêrê, Yekmalê, Deşta Kafya, Şiyê alanları 9 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 4 kez, Metîna bölgesinin Bêşîlî Direniş Alanı 1 kez olmak üzere; toplam 21 kez savaş uçakları ile bombalandı.

10 Temmuz’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.”