GÖRÜNTÜLÜ

5 Haziran'da katledilenler meşaleli yürüyüşle anıldı

İstasyon Meydanı'nda HDP mitingine dönük DAİŞ saldırısında yaşamını yitirenler, katledilişlerinin 9’uncu yılında meşaleli yürüyüşle anıldı. Yürüyüşte Colemêrg direnişi de selamlanarak, kayyum protesto edildi.

5 HAZİRAN KATLİAMI

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5 Haziran 2015 tarihinde Amed’in İstasyon Meydanı’nda düzenlediği “Büyük İnsanlık” mitingine yönelik DAİŞ’in gerçekleştirdiği bombalı saldırıda hayatını kaybedenler, katledilişlerinin 9’uncu yılında anıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) öncülüğündeki yürüyüşe, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tarık Tatlı, DEM Parti milletvekilleri Ceylan Akça ve Sinan Çiftyürek, katliamda yaralananlar ile çok sayıda kişi katıldı.
Sûr ilçesinde bulunan Urfakapı'da toplanan kitle, meşalelerle katliamın yaşandığı İstasyon Meydanı’na kadar yürüyüş düzenledi. Kitle sık sık "Amed, Pirsûs, Ankara katilleri unutma”, “ Colemêrg ya me ye, şaredarî ya me ye” sloganları attı.

Colemêrg Belediyesi'ne kayyım atamasının da protesto edildiği eylemde, “Ya me ye ya me ye şaredarî ya me ye” sloganı atıldı.

DEM Parti İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, katliamları yapanları hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek, "Katliamlara karşı her zaman hafızamızı diri tutacağız. Ülke, demokrasiden 9 yılda uzaklaştıkça uzaklaştı. OHAL koşulları had safhaya ulaştı. Bizler Kürtler ve Türkiye halkları asla vazgeçmedik. Katliamda yaşamını yitirenleri anıyoruz” dedi.

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Katliamda yaşamını yitiren Necati Kurul’un abisi Hayati Kurul, "Her türlü kirli siyaseti yaparak DAİŞ ile bu katliamları gerçekleştirdiler. Bu katliamlara karşı her zaman mücadelemizi sürdüreceğiz. Geri adım atmayacağız. Her ne olursa olsun bu davanın arkasında durmaya devam edeceğiz. Bütün hukuksuzluk ve adaletsiz yargılamaları asla kabul etmedik, etmeyeceğiz” diye konuştu.

Wan Milletvekili Sinan Çiftyürek, "Kürt halkının tarihi, Türkiye halklarının tarihi katliamlar tarihidir. Her katliam, bir yeraltı karanlık gücü tarafından geliyor. Bu 5 Haziran katliamı da 7 Haziran öncesinde halk üzerindeki siyasete yön vermek içindi. 9 yıl önce yaşamını yitirenleri anıyoruz. 400 yaralıyı da selamlıyorum" dedi.

POLİSE TEPKİ: MİKROFONLARINIZ NİÇİN DAİŞ İÇİN KALKMADI?

DEM Partili Ceylan Akça, polis amirinin megafonla konuşmalara müdahale etmesine tepki göstererek, "Ankara katliamını yapan İŞİD organizatörü 40 defa MİT’e girdi, mikrofonlarınız niçin DAİŞ için kalkmadı? Ama acılı bir aile acısını ifade edince mikrofonlarınız ses çıkarabiliyor” dedi.