GÖRÜNTÜLÜ

‘Êzidî halkı topraklarına geri dönmeli’

Mam Reşan kampındaki Êzidîler 10 yıllık hasretine son vererek topraklarına döndü. 200 aileden oluşan grubun büyük bir kısmı Digur'a yerleşerek topraklarına kavuştu.

ŞENGAL'E DÖNÜŞ

3 Ağustos 2014'te DAİŞ saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan Êzidîler, 10 yıllık hasretini sonlandırarak Şengal’e geri dönüyor. Duhok'taki Mam Reşan Kampı'ndan topraklarına dönen Êzidîler ANF'ye konuştu.

TOPRAĞINIZDA YAŞAM ONURLUDUR


10 yıl sonra topraklarına dönen Heyam Hasen, kamptaki yaşamları süresince çadırlarının iki kez yandığını belirterek, “Topraklarımıza döndük. Buradaki hayatımız zor olsa da pişman değiliz. Kampta çadırlardaydık, burada da çadırlardayız ama bizim topraklarımızda hayat onurludur” dedi.

Hayam Hasen ise  kamplarda yaşayan tüm vatandaşların Şengal'e dönmesini beklediklerini belirterek, dönüş yapmak isteyenler için destek talebinde bulundu.

10 yıl sonra topraklarına dönen Hızır Hasen isimli vatandaş ise şunları söyledi: "İnsanlar topraklarında onurludur. Orada çadırlardaydık, burada da çadırlardayız. 10 yıl boyunca çok acı çektik. Hep bir gün yerimize dönmeyi bekliyorduk. Toplumumuz kimsenin sözüne aldanmamalı, topraklarımız en huzurlu ve güvenli yerdir. Toplumumuzun tamamı kendi topraklarına dönmeli."