İşgal saldırılarına katılmak istemeyen koruculara tehdit

Zap, Avaşîn ve Metina bölgelerinde işgal saldırılarına götürülmek istenen ve istifa eden korucular tehdit edildi. Korucuların götürüleceği tarih olarak ise 17 Temmuz olarak belirlendi.

KORUCULARA TEHDİT

Türk devletinin Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarına dönük Nisan 2022’den bu yana işgal saldırıları sürerken, yeni kapsamlı saldırıların startı verildi. Bölgede kontrol noktaları kuran ve askeri sevkiyatlarını sürdüren Türk devleti, Şirnex, Colemêrg, Sêrt, Êlih, Amed, Çewlig ve Mêrdîn’de bulunan koruculara operasyona katılması için tebligat gönderdi. Birçok korucu operasyonlara katılmak istemediğini belirterek istifa etmeye başladı.

TEHDİT EDİLDİLER

Tebligatlarla tehdit edilen korucuların operasyonlara katılmaları için karakollara çağrıldığı ve burada da tehdit edildiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre korucuların tehdidin yanı sıra bazı korucuların şiddete maruz kaldığı da belirtildi.  

'17 TEMMUZ' DAYATMASI

Korucuların operasyon bölgesine 45 kişilik gruplar halinde 17 Temmuz’da sevki planlandı. Bu kapsamda göreve çağrılan korucuların istifa ettiği, operasyona katılmak istemediği belirtildi. Şimdiye kadar Êlih’in Kercews (Gercüş), Qabilcews(Sason), Qûbîn (Beşiri) ilçelerinde 20’nin üzerinde korucunun istifa ettiği, birçoğunun ise evinde beklediği ve göreve gitmediği öğrenildi. Sêrt’in Dihê (Eruh), Berwarî (Pervari)ve Şîrwan (Şirvan) ilçelerinde de operasyona gitmeleri dayatıldığı için istifa eden korucuların olduğu ve görev yerlerine gitmedikleri belirtildi.

Korucular, silah bıraktıklarını belirterek, diğer koruculara da silah bırakma çağrısında bulundu. Korucular, hiçbir koşulda savaşmayacaklarının altını çizdi.