ÖHD: Gözaltındakiler saatlerce işkence ve cinsel tacize uğradı

ÖHD, Nisêbîn’in Marînê Mahallesi’nde gözaltına alınan, aralarında çocukların da olduğu 11 kişinin saatlerce işkence ve cinsel tacize uğradığını açıkladı.

İŞKENCE CİNSEL TACİZ

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Mêrdîn Şubesi, Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesi Bagok Dağı bölgesinde bulunan Marînê (Eskihisar) kırsal mahallesinde gerçekleşen ev baskınında, gözaltına alınanların işkence görmesine ilişkin açıklama yaptı.

 Sanal medya üzerinden yapılan açıklamada, "arama" gerekçesiyle iki ayrı eve yapılan baskında evde bulunan yaşları 15 ile 77 arasında değişen 11 kişiye yapılanlar anlatıldı. Açıklamada, gözaltına alınanlara işkence, cinsel taciz yapıldığı belirtildi. Gözaltındakilerin tehdit edildiğini, hakarete uğradığını, nefret ve ayrımcılık sözlerine maruz bırakıldığını belirten ÖHD, "Haksız bir biçimde alıkonuldular" diye ekledi.

Evde bulunan B. A. (15), R. A., S. A. ve A. O'nın saatlerce işkenceye uğradığı vurgulandı.

Açıklamada, kadınların tehdit edildikleri, cinsel tacize uğradıkları, nefret, ayrımcılık ve hakaretlere maruz kaldıklarının aktarıldığı açıklamada, 77 yaşındaki H.A.'nın da Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle hakarete uğradığı belirtildi. Ailelerin evlerine ayakkabılar ve köpeklerle girildiğinin belirtildiği açıklamada, "B. A. (15), N.O. ve G. A'nın haklarında gözaltı kararı olmamasına rağmen arama işlemi akabinde haksız alıkonularak karakola götürülmüş, 2 saate yakın karakolun kapısında araç içinde bekletilerek hiçbir işlem yapılmadan serbest bırakılmışlardır" denildi.