‘Önder Apo Evinize Misafir’ kampanyasına Arap kadınlar da katıldı

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) tarafından başlatılan “Önder Apo Evinize Misafir” kampanyasına Arap Kadın Meclisi de katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük, Şengal’e özerklik talebiyle başlatılan hamlenin bir parçası olarak kısa bir süre önce TAJÊ tarafından “Önder Apo Evinize Misafir” kampanyası başlatılmıştı. 

Bu kampanya kapsamında Şengal’e bağlı köy ve nahiyelerde ev ziyaretleri devam ederken, Şengal’deki Arap Kadın Meclisi de kampanyaya katıldı.

Arap kadınlar, Abdullah Öcalan’ın yaşamını anlatan broşür ve fotoğrafları ziyaret ettikleri ailelere hediye etti.

Bu kapsamda Şengal’in sınır köyleri olan Bircari ve Mediban’da aileler ziyaret edildi. 

Ahderya Muhammed isimli kadın, kampanyaya verilen desteğin güçlü olduğunu belirterek, “Ev ziyaretlerimizde büyük bir sevinçle karşılanıyoruz. Bu bizim için de çok güzel bir adım. Önderliğimizin bir an önce aramıza dönmesini temenni ediyoruz. O hep bizim yüreğimizde” dedi.

Ziyaretler sırasında aldığı en güzel hediyenin Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları olduğunu söyleyen Zihu Ahmet, “Bu fotoğrafı çocuklarımıza miras olarak bırakacağız. Önderliğin aşımızın üstünde yeri var. Önderlik sayesinde evimize dönebildik, özgürce yaşayabiliyoruz. Önderlik olmasaydı bunların hiçbiri olmazdı” diye konuştu.