Bakırhan yangın bölgesinde: Bu DEDAŞ’ın katliamıdır

Yangın bölgesini ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yaşananlar için “Bu DEDAŞ’ın bir katliamıdır” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Adalet ve Ekmek" kampanyasının startını vermek için geldiği Mêrdîn'de 15 kişinin yaşamını yitirdiği Şemrex ve Amed'e bağlı Xana Axpar (Çınar) ilçeleri arasındaki yangın bölgesini ziyaret etti. Program kapsamında Kelekê köyüne geçen Bakırhan, burada aileler tarafından karşılandı. Bakırhan'a Mêrdîn milletvekilleri ile belediye eşbaşkanları da eşlik etti. 

Yakınlarını kaybedenlerin aileleri tarafından karşılanan Bakırhan ve beraberindeki heyet, köydeki taziye evine geçti. Burada bir konuşma yapan Bakırhan, “Bu DEDAŞ’ın bir katliamıdır” dedi. DEDAŞ’ın bölgedeki uygulamalarına dikkati çeken Bakırhan, “Rantını alıyor, kârını alıyor ama yatırım yapmıyor. Niye? Zarar da görse Kürt’tür. Zaten eşit vatandaş olarak görmüyorlar. Olayın peşini ‘bırakmayacağız’ demiştik. Kamuoyu oluşturduk ve en sonunda hükümet de durumu kabul etmek zorunda kaldı. Cumhurbaşkanı da 15 gün sonra başsağlığı diledi. Tepkiler oluşunca gizleyemediler. En sonunda DEDAŞ’ın sorumlu olduğu görüntülerle de ortaya çıktı” dedi. 

Ailelere davayı takip etmeye ve ailelerle birlikte hukuk mücadelesi vermeye devam edeceklerinin sözünü veren Bakırhan, “Sorumluların yargılanıp gerekli cezaya çarptırılana kadar bizler yanınızda olmaya devam edeceğiz. Maddi ve manevi ne gerekiyorsa partimiz sizinle birlikte istediğiniz şekilde hayata geçirecektir” diye belirtti. 

Bakırhan’ın konuşmasının ardından söz alan aileler taleplerini dile getirdi.

Bakırhan, “Ekmek ve Adalet” kampanyası kapsamında düzenlenecek olan “Tarım Mitingi” için Qoser, (Kızıltepe) ilçesine geçti.