GÖRÜNTÜLÜ

Binler Zîlan çizgisinde yürüyor

YJA Star gerillası Jinda Amara, “Zîlan yoldaş gereken zamanda, gerekli adımı atarak tarihi sorumluluğunu yerine getirdi. Bugün Zîlan çizgisinde yürüyen binlerce arkadaşımız var” dedi.

ŞEHİT ZİLAN

ARGK gerillası Zîlan (Zeynep Kınacı) 30 Haziran 1996’da Dêrsim’de fedai bir eylem gerçekleştirdi. Bu fedai eylem, Kürt halkının ve PKK’nin mücadele tarihinde önemli bir rol oynadı. HPG gerillası Ciwan Çiyareş ve YJA Star gerillası Jinda Amara Zîlan’ın eylemine ilişkin ANF’ye konuştular. 


HPG gerillası Ciwan Çiyareş, “Gerillalar olarak şehit Zîlan'ın fedai eylemi bizim için çok önemli. O dönem taktik anlamında yeni bir süreç başlattı. Aynı zamanda düşmanın Önderliğimize yönelik suikast girişimine karşı yapılmış bir eylemdir. Zîlan yoldaşın fedai eylemi bugün de etkisini sürdürüyor, özgürlük gerillaları olarak bu eylemi mücadele çizgimiz olarak esas alıyoruz” dedi. 

BAŞARMAMIZ ONUN TARZINA DAYANIYOR

Türk devletinin NATO desteği ve tekniğiyle, kimyasal gazlarla, taktik nükleer silahlarla saldırdığını kaydeden HPG gerillası Ciwan Çiyareş, şunları söyledi: “Gerilla ise bu saldırılara karşı hiçbir zaman çözümsüz kalmadı ve yeni savunma önlemleri geliştirdi. Tünel savaşı yöntemiyle büyük başarılar kazanılacağı görüldü. Başarıyı getiren gerilla tarzı, şehit Zîlan'ın fedai kişiliğine dayanmaktadır. Kurdistan halkı ve gerillası, düşmanın tüm saldırılarını boşa çıkaracak güce sahiptir. Kürt toplumu artık gücünün farkında ve işgale karşı mücadele edebileceğini biliyor. Herkeste büyük bir umut ve güven oluştu. Bu da Zîlan ve binlerce şehidin yarattığı direniş çizgisinden kaynaklıdır.” 

FEDAİ ÇİZGİSİNDE YÜRÜYECEĞİZ


Zîlan’ın fedai eylemini tarihi bir çıkış olarak değerlendiren YJA Star gerillası Jinda Amara ise şöyle konuştu: “Heval Zîlan'ın eylemi, hem askeri alanda hem de taktik alanda tarihe damga vuran bir eylemdi. Önderliğe yönelik suikast girişimine karşı gönüllü bir şekilde fedai eylem gerçekleştirdi. Partide sadece bir  yıllık savaşçıydı ama Önderliği çok iyi anlamıştı. Önderlik de tarihi duruşunu, ‘Zîlan benim komutanımdır’ diyerek açıkladı. Önderliğin bu sözlerinin anlamı, Zîlan yoldaşın gereken zamanda gerekli adımları atması ve tarihi sorumluluğunu yerine getirmesidir. Bugün Zîlan çizgisinde yürüyen, eylem yapan binlerce arkadaşımız var. Heval Sara ve Ruken, Heval Rojhat ve Erdal bu yolun, bu çizginin fedaileridir. Bu yoldaşlarımız Heval Zîlan'ın takipçileridir. Biz de bu öncü arkadaşlarımızı örnek alıyoruz ve onların çizgisini takip ediyoruz. YJA Star gerillaları olarak Zîlan gibi sonuna kadar fedai çizgisinde yürüyeceğiz.”