Erbet’teki SİHA saldırısında 3 pêşmerge yaşamını yitirdi

Başûrê Kurdistan Anti-Terör İdaresi, Erbet Tarım Havaalanı’na yönelik gerçekleştirilen SİHA saldırısında 3 pêşmergenin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Başûrê Kurdistan Anti-Terör İdaresi (CTG), Silêmanî’de bulunan Erbet Tarım Havaalanı’na yönelik gerçekleştirilen SİHA saldırısına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün Silêmanî’ye bağlı Erbet Tarım Havaalanı işgalciler ve Kurdistan Bölgesi’nin güvenliğini bozmak isteyen güçler tarafından drone ile bombalandı. Saldırıda maalesef 3 kahraman arkadaşımız şehit olurken, bir pêşmerge de yaralandı.”

Konuya ilişkin kapsamlı bir soruşturmanın Kurdistan Bölgesi ve Irak’taki ülkelerin temsilcileri ve koalisyon güçleriyle koordineli olarak başlatıldığı belirtilen açıklamada, “Bu saldırıya ortak olanlar cezasız kalmayacaktır. Şehitlerimizin intikamını almak bizim görevimizdir” denildi.

Açıklamada gerçekleştirilen SİHA saldırısı sonucu yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar dilendi.

Açıklamada son olarak, soruşturmanın güvenliği nedeniyle detayların kamuoyuna şimdi açıklanmayacağı ve önümüzdeki günlerde saldırıya ilişkin detaylı bir açıklama yapılacağı ifade edildi.