Ferhat Şiblî ve arkadaşları Germiyan’da katledildikleri yerde anıldı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Ferhat Şiblî (Ferhat Dêrik) ve arkadaşları, Güney Kurdistan’ın Germiyan bölgesinde anıldı.

Ferhat Şiblî ve yoldaşları Germiyan’ın Kelar ilçesine bağlı Berlut köyü yakınlarında iki yıl önce katledildikleri yerde Tevgera Azadî üye ve yöneticileri tarafından anıldı. 

ANmaya çok sayıda yurtsever, parti ve kuruluş temsilcileri de katıldı. Törende Şiblî şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerinin izinde yürüme sözü verildi ve işgalci Türk devleti kınandı. 

Saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Kurdistan Komünist Partisi temsilcisi, “Kuşkusuz dört parça Kurdistan’daki rejimler Kürtleri katletmekten hiçbir zaman geri durmamıştır. Biz Kürt halkı olarak barışçıl ve özgürlükçü bir halkız. Buna karşın yüzlerce yıldır katliamlarla karşı karşıya kalıyoruz” dedi. 

Tevgera Azadî Sözcüsü Cuma Kerim, “Şehit Ferhat Dêrik ve tüm şehitler sadece Kurdistan’ın bir kısmının veya bir partinin şehidi değil, tüm Kürt halkının ve Kurdistan’ın şehididir. Şehit Ferhat ve ailesi, Önder Apo’nun düşünceleri ve felsefesi üzerine kendini varetmiş bir ailedir” şeklinde konuştu. 

“Bu toprakların her karışında bir şehidin kanı var” diyerek sözlerine başlayan Tevgera Azadî Eşbaşkanı Tara Hüseyin ise,  “Ferhat Şiblî arkadaş Germiyan halkını yakından tanımayı çok istiyordu. Düşman her zaman nice şehitler vermiş bu topraklarda hainlerin olduğunu göstermek istiyor” diye ekledi. 

Son olarak Tevgera Azadî Germiyan Meclisi Eşbaşkanı Herem Mahmut, “Şehit Ferhad Dêrik ve arkadaşları Germiyan halkını tanımak için buraya geldi. Germiyan halkı olarak daima şehitlerimizi saygıyla minnetle anacağız. Çünkü bu şehitler Kurdistan’ın dört parçasındandır ve Kürt halkının özgürlüğü için şehit düşmüşlerdir. Şehit Ferhat’ın ailesine ve mücadele arkadaşlarına selamlarımızı gönderiyoruz” şeklinde konuştu. 

Konuşmalardan sonra Şiblî ve yoldaşlarının katledildiği yerde mumlar yakıldı.