GÜNDEM 15 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg’deki irade gaspını protesto etmek için gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.

-“PKK olmasa Kürtlük yok olur, yeniden kölelik ve kırım başlar” diyen KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, herkesi 14 Temmuz direniş ruhu ile mücadeleyi yükseltmeye, soykırım siyasetine ve saldırılara karşı duruş sergilemeye çağırdı.

-Türk devletinin işgali altındaki bölgelerde yaşanan hak ihlallerine dönük BM İşkenceyi Önleme Komitesi oturumlarına rapor sunan Maloca İnternationale, Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının pratiklerinin savaş suçu kapsamında olduğuna dikkat çekti.

-Colemêrg ve Wan’a ziyarette bulunan kadınlar arasında yer alan KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim, eşbaşkanlıktaki eşit yönetim hakkının kentte yaşayan kadınlar için önemli bir güven yarattığını söyledi.

- Kongra Star Ekonomi Komitesi Sözcüsü Gülistan Murad, komünal ekonomiyle kadın öz savunmasını güçlendirdiklerini söyledi.

-Kapitalist modernitenin aşırı kâr hırsı ve büyüme arzusu, dünya ekosistemini tehdit ediyor. Bu noktada demokratik modernite bir çözüm gücü; ahlaki, ideolojik ve pratik alanda güçlü bir alternatif olarak ortaya çıkmaktadır. Cafer Tar’ın araştırma dosyası

- Başta mülteciler, göçmenler ve evsizler olmak üzere, dezavantajlı gruplarla ilgili çalışmalar yürüten Sınırsız Dayanışma, toplumun ötekileştirdiği toplulukların yalnızlaşmasına karşı mücadele ediyor.