GÖRÜNTÜLÜ

Kadın gazeteciler: Katledilen arkadaşlarımızın hesabını soracağız

Türk devletinin katlettiği gazetecilerin hesabını soracaklarını vurgulayan Başûrê Kurdistanlı kadın gazeteciler, işgalcilerin kadının gücünden korktuklarını belirtti.

Silêmanî’nin Seyîdsadiq ilçesi sınırlarında 23 Ağustos 2024’te işgalci Türk devleti insansız hava araçlarıyla gazetecilerin içinde bulunduğu Chatr Prodüksiyon’a ait aracı bombaladı ve gazeteciler Hêro Bahadîn ile Gulistan Tara’yı katletti.

Gazetecilere yönelik saldırıları nedeniyle tepkiler büyürken, gazeteciler Peryan Ehmed ve Bêrîvan Bergareyî, tepkilerini ANF’ye değerlendirdi.

Şehit kadın gazetecileri anan Gazeteci Peryan Ehmed, “Kadınların hedef alınması işgalci Türk devletinin kadının gücünden korktuğunu gösteriyor” dedi.

Başûr’da iktidar olan güçleri, sendika ve tarafları terör ve katliamlar karşısındaki sessizlik ve tavırsızlıklarını eleştiren Peryan Ehmed, “Bizler her zaman hakikat ve doğruluk yolunda olacağız, yolumuzu şaşırmayacağız, saldırılara cevap verecek ve şehitlerimizin intikamını alacağız” vurgusunda bulundu.

Bêrîvan Bergareyî ise Türk devletinin terörünün ihanet çizgisinin desteğinden bağımsız olmadığını ifade ederek, şunları ekledi: “Bu saldırıyı kınıyoruz. Türk devleti, ihanet çizgisinin desteği olmadan birilerini takip etmesi mümkün değil. Düşman korkacağımızı düşünüyor ancak biz asla korkmayız, şehitlerimizin yolundan gidereceğiz ve saldırı ve kirli uygulamalarına karşı cevabımız olacak elbette.”