Gerillalar zaferde kararlı

Kurdistan Özgürlük Gerillası, 19 Temmuz devrim ruhuyla işgalci Türk devletine darbe üstüne darbe indiriyor. Özgürlük Gerillalarının meskeni olan dağlar hiçbir zaman işgalcilere geçit vermeyecektir.

Kurdistan dağlarında varlık ve onur savaşının yoğunlaştığı bugünlerde Özgürlük Gerillaları, Kürt halkının ve insanlığın ortak onurunu savunmak için yürüttüğü savaşı yeni bir aşama kaydettirdi. Yeni taktiklerle işgalcilere ölümcül darbeler vuran Özgürlük Savaşçıları, işgalci Türk devletini yenilginin eşiğine getirdi.

Gerillalar özellikle 8-13 Temmuz 2024 tarihleri arasında, Sergelê direniş alanında özel tekniklerle 7 saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırılarda en az 3 işgalci cezalandırılırken, 6 işgalci yaralandı, mevzileri de imha edildi. Ayrıca yine Sergelê direniş alanında Barzani Ailesinin desteğiyle Başûr topraklarına giren Türk işgal güçleri, gerillaların hedefi oluyor. Gerillalar adeta iki koldan, yeni teknik ve yaratıcı savaş taktikleri ile orta ve ağır silahlarla konvoya saldırarak 4 zırhlı aracı imha etti.

Kurdistan Özgürlük Gerillaları, Kürt halkına ve tüm dünyaya özgür bir yaşam ve gelecek yaratmak için özgür dağlarda eşi benzeri olmayan bir mücadele veriyor. Her türlü işgal saldırısına karşı cevap veriyor, saldırıları sonuçsuz bırakıyor. İşgalcilerin havadan ve karadan yaptığı bütün saldırılar boşa çıktı. İşgalci Türk devleti havadan saldırı yapmak veya denetimine almak istediğinde gerilla modern tarzı ve tekniğiyle onları hedef alıyor ve böylelikle işgalcilerin tüm çabası boşa çıkıyor.

İşgalci Türk devleti, Kurdistan’ın özgür dağlarında kontrol sağlamak için gönderdiği İHA-SİHA’ları gerillalar tarafından hedeflendi ve bunların 18’i düşürüldü. Sadece keşif uçakları değil gerilla alanlarına giren helikopterler de gerillalar tarafından hedef alınıyor ve vuruluyor. Bunun son örneği ise Batı Zap’ta Bahar Tepesi’ne yönelen iki helikopteri etkili darbelerle vurması oldu.

KURDISTAN DAĞLARI HEP ÖZGÜR KALACAK

İşgalcilerin karadan işgal girişimi de gerillanın devrimci karşı saldırıları ile karşılaştı. Barzani Ailesinin Türk işgal devleti için inşa ettiği üsler yeniden gerilla kontrolüne giriyor ve işgalcilerin her hareketi Özgürlük Gerillasının hedefi haline geliyor. İşgalcilerin konumlandığı bu üsler gerillalar tarafından özel tekniklerle defalarca vuruldu, vurulmaya da devam ediyor. Özgürlük Gerillaları sadece havadan değil, gerçekleştirdikleri onlarca devrimci hamle ile fedai bir ruhla işgalcilerin üzerine gidiyor, büyük kayıplar verdiriyor. Kışlaları, karakolları, arazi birlikleri ve askeri konvoyları gerillanın hedefi olmaktan kurtulamıyor.  Bütün bunlar, Kurdistan dağlarında işgalcilere ve ihanetçilere yer olmadığını gösteriyor.  Kurdistan dağları, Kürt halkının fedai ve kahramanlarının yeridir, Özgürlük Gerillalarının meskenidir ve özgür dağlar hiçbir zaman işgalcilere geçit vermeyecek, sonsuza kadar özgür kalacaktır.

NE İŞGAL SALDIRILARI NE İHANET ENGELLEYEBİLİR

İşgalci Türk devletinin sürülerini Başûrê Kurdistan topraklarına getiren Barzani Ailesi’nin ihaneti karşısında Apocu militanlarının duruşu Kürt halkının tarihine damgasını vuruyor. Binlerce şehidin kanıyla sulanan bu kutsal topraklarda ihanetçilere yer olmadığı açıktır. Kürt halkının en değerli çocukları Kurdistan Özgürlük Gerillaları, her türden işgal saldırısına ve ihanete karşı kalkan oluyor. Apocu fedai ruhla işgalcilerin önünü almak ve halkının özgürlüğünü mümkün kılmak için amansız bir savaş yürütüyorlar.

Gerillalar savaşı kazanmakta kararlı. Dolayısıyla ne işgalcilerin saldırıları ne de Barzani Ailesinin ihaneti, gerillanın amacına ulaşması önünde engel olamaz. Özgürlük Gerillası, Kürt halkının davasını başarıya ulaşmadaki kararlılığını işgalcilere karşı eylemleriyle ortaya koyuyor.