Gerillanın iradesi karşısında her türlü teknik boşa çıkmıştır

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını değerlendiren HPG'li Êrîş Koçer, gerillanın iradesi karşısında her türlü tekniğin boşa çıktığını söyledi.

Gerillanın direnişini değerlendirerek PKK’nin yenilmezliğine vurgu yapan HPG gerillası Êriş Koçer, Kurdistan Özgürlük Hareketinin yoğun bir savaşın içinde olduğunu belirtti. “Faşist Türk devleti bütün gücü ve en gelişkin teknik ile üzerimize geliyor fakat şimdiye kadar da istediği sonucu elde edememiştir. Bu savaşta büyük bir tıkanma yaşamaktadır” diyen Koçer, Türk ordusunun bu direniş karşısında yenildiğini vurguladı.

 

'KADIN YOLDAŞLARIMIZ MORAL VE GÜÇ KAYNAĞIMIZ'

Êriş Koçer, savaşta YJA Star güçlerinin güçlü eylemleri ve öncülükleriyle savaşın gidişatını belirlediğini de ifade ederek “Ne pahasına olursa olsun topraklarını korumaya yemin etmiş, bu fedailer Zîlanca, Bêrîtanca düşman güçlere ve ihanetçilere karşı durmaksızın mücadele vermektedirler. Kadın yoldaşlarımız şahsında gerçekleşen direniş, düşmana bu yenilgiyi yaşatmıştır. Günümüzde yaşanan savaş gerçekliğinde kadın yoldaşlarımızın gösterdiği irade ve direniş, bizlere moral ve güç kaynağı oluyor. Bu durum sadece bize değil tüm Dünya’ya, Kurdistan halkına da bu şekildedir” dedi.

Koçer, “Kadın yoldaşlarımızın gerçekleştirdiği eylemler, hem düşmana çok ağır darbeler vuruyor hem de hedeflerine ulaşmamalarını sağlıyor. Kadın yoldaşlarımızdan yedikleri darbeler düşmanı büyük bir hezimete uğratıyor” şeklinde konuştu.

'TÜRK DEVLETİ VE İŞBİRLİKÇİLER YENİLGİYE MAHKUM'

 Êriş Koçer saldırılar karşısında verilen mücadelenin büyüklüğüne ise şu sözlerle vurgu yaptı: “Yaşanan savaşın ve Türk devletinin saldırılarının yanı sıra, büyük bir ihanet de yaşanıyor. Direniş kadar yaşanan ihanet de çok somut göz önündedir. Bize karşı hiçbir şekilde başarılı olamayan düşmanın yanında hain işbirlikçi güçler de özgürlük savaşçılarına karşı savaşıyor. Fakat Apocu ruh var oldukça asla ama asla bu topraklarda Türk devleti ve işbirlikçiler hedeflerine ulaşamayacaktır.

Faşist devlete ve onun işbirlikçilerine karşı yaşanan savaşta birçok yoldaşımız şehit düştü fakat bu bedellerin ne uğruna verildiği bellidir. Bu bedellerin bir amacı var elbette. Bu yoldaşlarımız bir an kendilerini düşünmeksizin, Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlamak ve özgür bir Kurdistan yaratmak uğruna kendilerini feda etti. Biz yaşadıkça da bu fedailik her zaman sürecektir. Çünkü biz halkımız için varız.”

NE OLURSA OLSUN ÖZGÜR KURDISTAN'DA ÖNDERLİĞİMİZLE YAŞAMAYA KARARLIYIZ

HPG'li Êriş Koçer, değerlendirmesinin sonunda zafere yönelik iddialarını şöyle dile getirdi: “Fedaice, kanlarının son damlasına kadar davalarından vazgeçmeyen Özgürlük Gerillaları, bu savaşı zaferle sonuçlandıracağı iddiasındadır. Bu nedenle ne olursa olsun, koşul ne olursa olsun asla mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini dile getiriyorlar. Bizler büyük bir iradeye sahibiz, sonuna kadar da özgür bir Kurdistan’da Önderliğimizle özgürce yaşamaya kararlıyız. Son olarak, şu an en ön cephelerde düşmana karşı savaşan bütün yoldaşlarıma başarılar diliyorum. Zafer mutlaka bizimdir.”