Goran Hareketi: Türk işgaline destek vermek ihanettir

Goran Hareketi, "Irak ve Kurdistan’da işgalci Türk devleti ile yapılacak herhangi bir iş birliği veya Türkiye’nin saldırılarına destek vermek ihanettir" dedi.

Türk devletinin Güney Kurdistan ve Irak’taki işgal saldırıları KDP’nin işbirlikçiliğiyle devam ediyor.

Goran Hareketi, Türk devletinin işgal saldırıları ve Soran İdaresi sınırlarında bulunan köylerin bombalanmasıyla ilgili bir açıklama yayımlandı.

'İŞGALCİ ASKERLER ÇEKİLMELİ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Türkiye rejiminin özellikle Soran İdaresi sınırlarında bulunan Biradost, Çoman ve Rewanduz bölgelerindeki işgal saldırıları başta olmak üzere tüm saldırılarını kınıyoruz. Bölge sınırlarını, toprakları ve hava sahasını korumak, Federal hükümetin ve Bölge Yönetiminin görevidir ve bu görevi yerine getirmekle mükellef olanlar, işgalci Türk devletine karşı gereken tedbirleri alarak işgalci askerleri sınırdan çekmelidir.

Irak’taki BM Temsilciliği, konsolosluklar, Kürt halkını destekleyen ülkelerin temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi partiler, insan hakları örgütleri ve sivil toplum kurumları, işgalciliğe karşı net tutum almalıdır. Türkiye’nin askeri operasyonlarına karşı gerekli önlemler alınarak, Kurdistan Bölgesi’nin toprak bütünlüğü korunmalı, uluslararası yasaların ihlal edilmemesi için tedbirler alınmalıdır. Yurttaşlarımızın şehit olmaması, yaralanmaması, köylerin boşaltılmaması ve halkın arazilerinin yakılmaması kesinlikle sağlanmalıdır.
Irak ve Kurdistan’da işgalci Türk devleti ile yapılacak herhangi bir iş birliği veya Türkiye’nin saldırılarına destek vermek, Kurdistan’a bir ihanet olarak değerlendirilecektir.”