Gulistan Tara ile Hêro Bahadîn Ranya’da anıldı

Türk devletinin Kürt gazetecilere yönelik saldırıları Ranya’da protesto edilirken, şehit Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn anıldı.

Raperîn bölgesinden çok sayıda gazeteci ve aktivist Ranya’da bir araya gelerek, Türk devletinin 23 Ağustos’ta gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn’i andı.

Çok sayıda halkın da katıldığı eylem Ranya’daki Baxê Giştî’de yapıldı.

Açıklamayı yapan Dîvan Sîhad, Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çekerek, “Savaşta yasaklı silahlar kullanılıyor, yurttaşlara ait bağ ve bahçeler yakılıyor ve Kurdistan’ın doğası talan ediliyor. Köylerde ve sivil yerleşim alanlarında gazeteciler ve sivil yurttaşlar hedef alınarak şehit düşürülüyor” dedi.

Irak ve Başûrê Kurdistan hükümetlerinin bu saldırı ve şehadetlerden sorumlu olduğunu vurgulayan Dîvan Sîhad, “Bu terör eylemleri uluslararası yasalara aykırıdır ve savaş suçudur. Saldırıların sorumluları ve düşmanla işbirliği yapan hainler cezalandırılmalıdır. Irak hükümeti ve kamuoyunun sessizliği, Türk devletinin özgürlükçü Kürtlere yönelik saldırı ve terörünü devam ettirmesine neden oluyor.”

Dîvan Sîhad, Irak ve dünya genelindeki uluslararası örgütlere, insan hakları örgütlerine ve gazeteci sendikalarına çağrı yaparak, bu suçlara sessiz kalmamalarını ve Türk devleti üzerinde baskı kurmalarını istedi.