Hasta tutsak Hanife Arslan'ın acil ameliyat olması gerekiyor

KOAH, kalp, şeker ve yüksek tansiyon rahatsızlıklarına rağmen cezaevinde tutulan 80 yaşındaki Hanife Arslan'ın kızı Reyhan Ören, tüm yaşlı ve hasta tutsaklar için duyarlılık çağrısında bulundu.

Türk devleti tarafından verilen cezanın onanması üzerine 20 aydır Van T Tipi Cezaevi'nde rehin tutulan 80 yaşındaki tutsak Hanife Arslan, KOAH, yüksek tansiyon, şeker gibi hastalıklarla mücadele ediyor. Hanife Arslan ayrıca, ileri seviye kireçlenmeden dolayı yürümekte zorlanıyor ve ihtiyaçlarını tek başına karşılayamıyor. Hanife Arslan'ın tahliye edilmesi için bir süredir yapılan başvurulardan ise sonuç alınamadı. Son olarak avukatları tarafından yapılan infaz erteleme başvurusu da reddedildi.

ANF'ye açıklamalarda bulunan Hanife Arslan'ın kızı Reyhan Ören, "Annem KOAH, kalp rahatsızlığı, şeker, yüksek tansiyon hastası ve iki dizinde sıvı kaybı var. Acil ameliyat olması gerekiyor. 2007'de tutuklandı, ilk olarak 11 ay Bitlis Cezaevi'nde yattı ve tahliye edildi. Yine 2010'da cezası onandı, 6 yıl 3 ay ceza verildi. Hasta olduğu için teslim olmadı, İran ve Irak'taki akrabalarımızda kaldı uzun süre. Bir ara dizlerinden çok rahatsızlık çektiği için bakıma ihtiyaç duyup Wan'a yanımıza geldi ve 2021'de birileri ihbar edip tutuklattı, o günden beri içeride" diye konuştu.

BİR TELEFON KONUŞMASI GEREKÇESİYLE CEZAEVİNDE

Tüm girişimlerine rağmen annesine, “cezaevinde kalabilir” raporu verildiğini söyleyen Reyhan Ören; "Başur'da bir kuzeniyle konuşuyor ve teknik takip söz konusuymuş. Annem bir barış annesi ve bu arada telefonla görüştüğü kişinin bir “örgüt üyesi” olduğu gerekçesiyle tutuklanıyor. Dosya sadece bundan ibaret ve böylesi dayanağı olmayan hukuksuz bir gerekçe ile annem cezaevinde tutuluyor. Onca hastalığı olmasına ve yaşı 80 üstü olmasına rağmen, cezaevinde kalabilir raporunu gerekçe sunarak, her şey güllük gülistanlık, bir problemi yok, gayet kalıp yatabilir demeye getiriyorlar" dedi.