HPG: 1 işgalci cezalandırıldı, 10 mevzi de darbelendi

İşgalci Türk ordusu KDP desteğine rağmen gerilla direnişi karşısında sonuç alamıyor. Gerilla eylemlerinde 1 işgalci cezalandırıldı, 2 patlayıcı yüklü dron ve 1 mobesse imha edildi, 10 mevzi de darbelendi.

HPG, “Türk ordusu, işgal planını gerçekleştirebilmek için iki yıl boyunca her türlü savaş tekniğini ve yasaklı silahları kullanmasına rağmen gerilla direnişi karşısında sonuç alamadı. Her gün ve her an direniş ve eylem halinde olan güçlerimiz, zafer inancıyla birçok taktiği iç içe uygulayarak düşmanın işgal planlarını gerçekleştirmesine izin vermedi. Türk ordusu, acizliğinin bir göstergesi olarak yine işbirlikçi KDP’ye sığınarak ve açık destek alarak mevzilerimizin üzerine kepçeler getirmeye çalışmaktadır. Güçlerimiz büyük bir irade ve fedai ruhla işgalcilere ve kepçelerine karşı birçok eylem gerçekleştirip, darbeler vurdu. Bu eylemlerde; 1 işgalci cezalandırıldı, 2 patlayıcı yüklü dron ve 1 mobesse kamerası imha edildi ve 10 mevzi de darbelendi” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

5 Kasım saat 20:10’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki helikopterlere ağır ve orta otomatik silahlar ile müdahale edildi. Bu helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

6 Kasım saat 08:35’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki mevzilerimizi bombalamak için patlayıcı taşıyan dron havada hedeflenerek vuruldu ve bu dron üzerindeki patlayıcı ile birlikte imha edildi.

6 Kasım saat 14:45 ve 16:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

6 Kasım saat 21:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki mevzilerimizi bombalamak için patlayıcı taşıyan dron havada hedeflenerek vuruldu ve bu dron üzerindeki patlayıcı ile birlikte imha edildi.

6 Kasım saat 21:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

5 Kasım saat 07:00, 12:30, 13:00, 14:00, 14:25, 15:00, 15:30 ve 17:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır ve orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 6 mevzi darbelendi.

5 Kasım saat 16:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

6 Kasım saat 02:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere orta otomatik silahlar ile müdahale edildi.

6 Kasım saat 09:10, 10:00, 10:15, 10:30, 10:35 ve 15:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimizi yıkmak için KDP desteği ile getirilen kepçelere ağır silahlar ile 6 kez müdahale edildi. Kepçenin ilerleyişi bir süreliğine durduruldu.

6 Kasım saat 12:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

6 Kasım saat 14:35, 15:20, 18:20 ve 23:55’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ağır silahlar ile müdahale edildi ve 2 mevzi darbelendi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

6 Kasım’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 2 kez yasaklı patlayıcılar ve 1 kez de patlayıcı yüklü dron ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

6 Kasım’da Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı 9 kez savaş uçakları ile bombalandı.

6 Kasım’da Şehîd Delîl Batı Zap ve Xakurkê bölgeleri helikopterler ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.”