HPG: 11 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Avaşîn ve Metîna’da gerçekleştirdiği eylemlere 11 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 2 çadır imha edildi.

GERİLLA EYLEMLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin şunları belirtti:

“Avaşîn bölgesi;

1 Haziran saat 10:50’de Tabura Ereban Direniş Alanı’nda jeneratör yüklü olan Reo tipi askeri araç sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu. Bu aracın içindeki 5 işgalci cezalandırıldı, 2 işgalci de yaralandı. Askeri araç, jeneratör ve araç içindeki askeri malzemeler imha edildi.

Heftanîn bölgesi;

6 Haziran saat 12:45’te Şehîd Kendal Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

Metîna bölgesi;

6 Haziran saat 19:40’ta Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki işgalciler koordineli gerilla eylemi ile hedeflenerek vuruldu. Birinci eylem; kolu orta otomatik silahlar ile, ikinci eylem kolu da; ferdi silahlar ile yakın mesafeden işgalcileri vurdu. Bu eylemde 6 işgalci cezalandırıldı ve 2 çadır da imha edildi.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

6 Haziran saat 09:27’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

6 Haziran saat 11:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

6 Haziran saat 18:03’te Girê Amediyê Direniş Alanı’nda işgalci Türk ordusuna ait alçak irtifa hava savunma sistemi ve radar sisteminin yüklü olduğu araç ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem sonucunda araç ve üzerindeki sistemler ağır darbe alarak çalışamaz duruma geldi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

6 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 7 kez zehirli kimyasal gazlar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

6 ve 7 Haziran’da Qendîl bölgesinin Berdeqaşo, Şehîd Cihan, Girê Zergelê, Kortek alanları 25 kez, Garê bölgesinin Gûzê alanı 1 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna, Bazê Direniş Alanları 4 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Bahar Direniş Alanları 3 kez olmak üzere toplam; 33 kez savaş uçakları ile bombalandı.”