HPG gerillası için açılan taziyeye ziyaretçi akını

Mosîro’da şehit düşen ve cenazesi 38 gün sonra ailesine teslim edilen HPG gerillası Barzan Numaş’ın taziyesine kitlesel ziyaret yapıldı. Halk, HPG gerillası Sercan Erkol için düzenlenen mevlide de katıldı.

Wan’ın Elbak ilçesi Mosîro bölgesinde 4 Haziran’da şehit düşen ve cenazesi 38 gün sonra ailesine verilen HPG gerillası Barzan Numaş (Fîraz Arjîn), dün gece Süphan Mezarlığı’nda toprağa verildi. Numaş'ın cenazesine katılmak için mahalleye gelen yüzlerce kişiye izin verilmedi. Emniyet, sadece ailenin mezarlığa geçmesine izin verdi. Şehit Numaş, aile bireylerinin katılımıyla toprağa verildi.

Barzan Numaş için Aile evinde kurulan taziyeye, Van Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il ve ilçe örgütleri, DEM Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar ve yüzlerce kişi katıldı. Halk sık sık “Şehîd namirin” sloganları attı. Saygı duruşunda bulunan halk, “Çerxa Şoreşê” marşı okudu. 

HPG GERİLLASI ERKOL İÇİN MEVLİT

Barzan Numaş’ın taziyesinin ziyareti ardından aynı heyet, yüzlerce kişiyle birlikte 11 Kasım 2023 tarihinde çıkan çatışmada şehit düşen HPG gerillası Sercan Erkol (Şoreş Zêwkî) için düzenlenen mevlide katıldı. Erkol ailesinin evine varmadan bir önceki caddede kadınlar, “Şehîd namirin” sloganları eşliğinde alkış ve zılgıtlarla taziye yerine geldi. Erkol’un babası Hesen Erkol, taziyeye katılanlara teşekkür etti.