HPG: Savaş uçakları iki günde 18 kez bombaladı, kaybımız yok

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk devletinin 7 ve 8 Kasım günlerinde Medya Savunma Alanları’nı en az 18 kez bombaladığını belirtirken, “Bu saldırılarda gerilla güçlerimizin hiçbir kaybı yaşanmamıştır” dedi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “Medya Savunma Alanları 7 ve 8 Kasım günlerinde işgalci Türk ordusu tarafından 18 kez savaş uçakları ile bombalandı. Özel savaş medyası bu bombardımanları psikolojik savaş temelinde abartarak medyaya servis etmiştir. Ancak gerçekleştirilen bu saldırılarda gerilla güçlerimizin hiçbir kaybı yaşanmamıştır. Savaş sahasında ciddi bir tıkanma yaşayan Türk ordusu hava saldırıları, kara bombardımanları, yasaklı patlayıcıları ve kimyasal gazları kullanarak sonuç almaya çalışsa da gerillanın etkin tedbirleri karşısında sonuçsuz bırakılmıştır” diye kaydetti.

Açıklamada gerçekleştirilen eylemleri ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle verildi:

"1. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

— 7 Kasım saat 06:50, 09:40 ve 12:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ağır ve orta otomatik silahlar ile müdahale edildi ve 1 mevzi darbelendi.

— 7 Kasım saat 15:15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki 1 patlayıcı yüklü dron sabotaj taktiği ile hedeflenerek imha edildi.

— 7 Kasım saat 07:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait obüs mevzisi orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve bu mevzi darbelendi.

— 7 Kasım saat 10:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait mobesse kamerası suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemde 1 mobesse kamerası imha edildi.

2. Metîna bölgesi;

— 7 Kasım saat 10:30’da Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere orta otomatik silahlar ile müdahale edildi.

— 8 Kasım saat 08:45’te Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ağır silahlar ile müdahale edildi.

3. İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

— 6 ve 7 Kasım’da Zap bölgesinin Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 4 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

— 6 ve 7 Kasım’da Metîna bölgesinin Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 5 kez patlayıcı yüklü dron ile bombalandı.

— 6, 7 ve 8 Kasım’da Metîna bölgesinin Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 48 kez yasaklı patlayıcı yüklü ve kimyasal gazlar ile bombalandı.

— 7 Kasım’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 5 kez patlayıcı yüklü dron ile bombalandı.

4. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

— 7 ve 8 Kasım’da Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı 1 kez, Garê bölgesinin Gundê Bilindbazê, Gundê Girê, Şehîd Aslan, Girê Zengil, Deriyê Hirçê, Kanîsarkê, Gundê Gûzê alanları 11 kez, Qendîl bölgesinin Girê Roj, Gundê Bêpala, Gundê Bolê alanları 6 kez olmak üzere; toplam 18 kez savaş uçakları ile bombalandı.

— 7 Kasım’da Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Xakurkê ve Barzan bölgeleri helikopterler ile bombalandı.

— Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı."