HPG: Zap’ta 1 işgalci cezalandırıldı, 1 mobesse imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillaları’nın Zap ve Metîna’da gerçekleştirdikleri eylemlerde 1 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 mobesse imha edildi, 1 mevzi de darbelendi.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin şunları belirtti:

“Metîna bölgesi;

20 Temmuz saat 11:35’te Serê Metîna Direniş Alanı’nda ilerlemek isteyen işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketi durduruldu.

21 Temmuz saat 07:00’da Golka Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

20 Temmuz saat 10:45’te Girê Bahar Direniş Alanı işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

20 Temmuz saat 15:30 ve 15:46’da Girê Bahar Direniş Alanı işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

22 Temmuz saat 06:00’da Girê Bahar Direniş Alanı işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

21 Temmuz saat 13:25’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

21 Temmuz saat 13:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

21 Temmuz saat 21:50’de Girê Amediyê Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

20 Temmuz’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

21 Temmuz’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

20 ve 21 Temmuz’da Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf, Goşînê, Kendekola alanları 3 kez, Garê bölgesinin Deşta Kafya, Gûzê, Heftebax alanları 9 kez, Metîna bölgesinin Dergelê, Şêlazê Direniş Alanları 2 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 3 kez, Hecîumran bölgesinin Berdespî, Berdesorê alanları 5 kez olmak üzere; toplam 22 kez savaş uçakları ile bombalandı.

20 ve 21 Temmuz’da Xakurkê bölgesinin Girê Şekîf alanı ve Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.”