HSM 1 Haziran’ı kutladı: Apocu çizgide fedaice mücadele edeceğiz

1 Haziran Hamlesi’ni kutlayan HSM, “Halkımızın özgürlüğü için devrimci halk savaşımızda üzerimize düşen sorumluluğu Apocu çizgide fedaice mücadele ederek yerine getirme gücünde ve kararlılığında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

1 HAZİRAN HAMLESİ

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı,Kurdistan Özgürlük Gerillası öncülüğünde gelişen Tarihi 1 Haziran Hamlesi’nin 20’inci yıldönümünü, başta ezilen tüm halkların, kadınların ve gençlerin özgürlük önderi olan Rêber Apo’ya, şehitlerimizin mücadelesini sahiplenerek yükselten değerli Cumartesi annelerimize ve şehit ailelerimize, fedai yurtseverliğin sembolüne dönüşen Şehîd Mehmet Yıldırım şahsında yurtsever halkımıza, halkımızın dostlarına ve tüm yoldaşlara kutluyoruz. Mücadelemiz açısından tarihi bir hamle ve Apocu çizgide yürüyüşte ısrarın adı olan 1 Haziran Hamlemiz’in öncü komutanlarından Erdal, Hüseyin Mahir, Adil, Çiçek, Nûda, Rojîn Gewda, Reşît Serdar, Mehmet Goyî, Atakan Mahir, Delal Amed, Fazıl Botan ve Leyla Sorxwîn Amed yoldaşlarımızın mücadelesini yeni dönem gerilla savaş taktikleriyle yeni bir aşamaya taşıran yeni dönemin öncü komutanları Doğa, Memyan, Ciwan, Andok, Hüseyin, Welat,  Serxwebûn, Rizgar, Şervan, Canşêr, Ekin ve Hewrê Çiyalar şahsında tüm şehitlerimizi sevgi, saygı, büyük bir minnet ve derin bağlılıkla anıyoruz” dedi.

HSM açıklamasında, “15 Şubat 1999 Uluslararası Komplosu ile Rêber Apo şahsında halkımızın ve halkımızın özgür geleceğinin teminatı olan Kurdistan Özgürlük Hareketi’ni yok etme konsepti uygulamaya konulmuştur. Rêber Apo, büyük imkansızlıklara rağmen geliştirdiği Demokratik, Ekolojik ve Kadın Özgürlükçü paradigmasıyla komploculara en büyük cevabı vermiştir. Önderliğimiz yeni paradigma temelinde Türkiye’de demokratik bir çözümün gelişmesi için büyük bir imkan yaratmış ve 5 yıl süren bir çatışmasızlık süreci yaşanmıştır. Ancak Önderliğimizin bütün demokratik çözüm çabalarına rağmen sömürgeci Türk devleti inkar ve imha politikalarında ısrar etmiş, halkımıza karşı soykırım politikalarına yoğunluk vermiştir. Hareketimiz, bütün bu saldırılara karşı ikinci 15 Ağustos Atılımı anlamına gelen Tarihi 1 Haziran Hamlesi’ni 2004 yılında başlatarak, uluslararası komplocu güçlere, sömürgeci Türk devletine ve mücadelemizi içten yıkmayı hedefleyen ihanetçi tasfiyecilere gereken tarihi cevabı vermiştir” denildi.
HSM Karargah Komutanlığı açıklamasında şu hususlara da yer verildi:

“Tarihi 1 Haziran Hamlesi’nin başlatıldığı günden şimdiye kadar soluk soluğa amansızca bir mücadele yürütülmüş, sömürgeci soykırımcı Türk devletinin halkımızı soykırımdan geçirme ve Hareketimizi tasfiye etme amacı sonuçsuz bırakılmıştır. Mücadelemizin bugün geldiği aşama, Tarihi 1 Haziran Hamlesi’nin ne kadar yerinde ve doğru olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Kurdistan’da ideolojik, örgütsel, kültürel, siyasi, toplumsal, özsavunma ve silahlı mücadele alanlarında amansızca mücadele yürütülmeden soykırım saldırılarının önünün alınamayacağı ve halkımızın özgür yaşam imkanına kavuşamayacağı açık bir biçimde anlaşılmıştır.

Dün kirli amaçlarına ulaşamayarak Hareketimizi ve Özgür Kürt iradesini yok edemeyen komplocu güçler, bugün de hedeflerine ulaşmak için dar bir işbirlikçi ihanetçi kesime dayanarak işgal ve soykırım amacını gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Ancak gelinen aşamada artık işbirlikçi ihanetçiliğin gerçek yüzü halkımızca anlaşılmış, tasfiyeci anlayışlara tedbirler geliştirilmiş, soykırımcı düşmana karşı her alanda karşı koyup mücadele edebilir düzeye ulaşılmıştır. Hareketimizin ve halkımızın yekpare bir şekilde Apocu çizgide kenetlenerek ve tüm zorlukları göze alarak tereddütsüzce mücadele etmesi, geri adım atmaması ve Rêber Apo’nun İmralı’daki tarihi direnişini esas alarak devrimci halk savaşını yükseltmesi düşmanlarımızı kahretmektedir. Bu yüzden Kürt halkına, her alandaki tüm varlığına ve Kurdistan Özgürlük Gerillası’na tüm insanlık dışı yönelimleri ve yasaklı silahları kullanmayı reva görerek saldırmaktadır.

Devrimci Halk Savaşı temelinde profesyonelleşen Kurdistan Özgürlük Gerillası, Sara Goyî, Rûken Zelal, Rojhat Zîlan ve Erdal Şahînler şahsında Apocu fedai ruhu zirveleştirerek PKK’nin yenilmezlik çizgisini ortaya koymakta, Kurdistan’ın her karış toprağını fedaice savunmakta ve Tarihi 1 Haziran Hamlesi’ni güçlü bir biçimde karşılamaktadır. Rêber Apo’nun fedai ordusu olan Kurdistan Özgürlük Gerillaları olarak, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın özgürlüğü için devrimci halk savaşımızda üzerimize düşen sorumluluğu Apocu çizgide fedaice mücadele ederek yerine getirme gücünde ve kararlılığında olduğumuzu belirtiyoruz. Bu temelde 1 Haziran Hamlesi’nin 20’inci yıldönümünü bir kez daha tüm halkımıza, dostlarımıza ve tüm mücadele alanlarındaki yoldaşlarımıza kutluyoruz. “