KNK Eşbaşkanı'nın temasları sürüyor

KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus, Hewlêr'de Komela Dadgerî ya Kurdistanê, Partiya Parêzgeran a Kurdistanê ve Kurdistan Demokratik Ulusal Birliği'ni ziyaret ederek Türk işgal saldırıları ve ulusal birlik konularını görüştü.

KNK ZİYARETİ

Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eşbaşkanı Ahmet Karamus, Hewlêr'de Komela Dadgerî ya Kurdistanê (Kurdistan Adalet Topluluğu), Partiya Parêzgeran a Kurdistanê ve Kurdistan Demokratik Ulusal Birliği'ni ziyaret etti.

Karamus, Komela Dadgerî ya Kurdistanê ziyaretinde partinin politbüro üyeleri tarafından karşılandı. Partiya Parêzgeran a Kurdistanê’ye geçtikten sonra parti başkanı Acar Surçi tarafından karşılandı.

Ardından Kurdistan Demokratik Ulusal Birliği’ni ziyaret eden Karamus, birliğin sekreteri Gafur Mexmuri ve politbüro üyeleri tarafından ağırlandı.

Görüşmelerde Türk devletinin Güney Kurdistan topraklarına yönelik işgal saldırıları ve askeri sevkiyatıyla ilgili, siyasi partilerin ve tarafların, Kurdistan işgalcilerinin Kürt halkına yönelik tehdidine karşı ortak tutumu ele alındı. Ayrıca ulusal birlik konuları da görüşüldü.

Görüşmeden sonra, Standart Kuruluşu tarafından KNK Eşbaşkanı için kentteki bazı yurtsever ve aydınların katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Karamus, toplantıda Kürt halkının birliğinin önemi ve ulusal birliğin karşılaştığı engeller hakkında konuştu.

Ahmet Karamus’un Güney Kurdistan’daki siyasi partilerle görüşmelerinin devam etmesi bekleniyor.