Koordinasyon Çerçevesi: Türk devleti 50 yeni üs inşa etti, bir haftada 100 ihlal

Koordinasyon Çerçevesi yetkililerinden Cabar Ömer, işgalci Türk devletinin beşi çok büyük olmak üzere en az 50 yeni askeri üs inşa ettiğini ve bir haftada 100 kez Irak egemenliğini ihlal ettiğini açıkladı.

RojNews’in haberine göre Irak medyasına konuşan Koordinasyon Çerçevesi yetkililerinden Cabar Ömer, Türk devletinin bir hafta içinde Irak’ın egemenliğini 100 kez ihlal ettiğini ve Irak Dışişleri Bakanlığı’nın buna hiçbir tepki göstermediğini söyledi.

İşgalci Türk ordusunun Duhok’ta yaptıklarının oldukça tehlikeli olduğunu belirten Cabar Ömer, “Türk ordusu 5’i çok büyük olmak üzere 50 yeni askeri üs inşa ederek buralara binlerce asker konuşlandırdı. Türkiye’nin saldırıları sonucu yüzlerce aile göç etti ve onlarca köy boşaldı. 20 bin dönümlük tarla ve ormanlık alan da küle döndü” diye ekledi. 

Bağdat hükümetinin sessizliğini eleştiren Cabbar Ömer, “Bu sessizlik bozulmalı ve dünya Türkiye’nin Irak ve Kurdistan Bölgesi topraklarına yönelik ihlalleri hakkında bilgilendirilmelidir. Türk devleti, Uluslararası Adalet Divanı’na şikayet edilmeli” diye konuştu.