MLKP: İşgale direneceğiz, Kurdistan topraklarını savunacağız

Marksist Leninist Komünist Parti Kurdistan (MLKP Kurdistan), Türk devletinin Güney Kurdistan’daki işgaline karşı Kurdistan topraklarını savunacaklarını duyurdu.

İŞGALE KARŞI AÇIKLAMA

Yazılı bir açıklama yapan MLKP Kurdistan, ‘’Sömürgeci faşist Türk burjuva devleti, KDP ve Irak hükümeti desteğiyle Başurê Kurdistan topraklarında işgal saldırısını genişletiyor. Dağlarımız bombalanıyor, köylerimiz boşaltılıyor, halkımız zorla yerinden ediliyor. Kimyasal gazlar ve taktik nükleer bombalar ile bir soykırım saldırısı gerçekleştiriliyor’’ dedi. 

Sömürgeci Türk devletinin işgal saldırılarının temelinde ‘’yüzyıllık Osmanlı hayali’’ olduğuna dikkat çeken MLKP Kurdistan, ‘’Musul ve Kerkük’e kadar Başurê Kurdistan topraklarını ilhaka yöneliyor. Yakın zamanda toplanan ve dünyayı üçüncü dünya savaşının eşiğine getirme niyetini açıkça ilan eden NATO devletleri, Türk devletinin soykırım siyaseti ve işgaline destek veriyor’’ diye ekledi. 

Türk devletinin DAİŞ artığı çeteleri de Güney Kurdistan’a taşıdığına belirten MLKP Kurdistan, KDP-Barzani ailesinin ‘’işbirlikçi ihanetçi çizgide derinleştiği’’ tepkisinde bulundu. 

Açıklamada ‘’Türk devletine elini veren KDP çizgisi, kolunu kurtaramaz duruma düştü. Sömürge valisi olmayı arzular hale geldiler. Türk devleti Başurê Kurdistan’da tam hakimiyet sağlarsa, bırakın burjuva iktidarlarını sürdürmeyi, Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyım kadar bile yetkileri olmayacak’’ diye belirtildi. 

Gerillanın işgal karşısındaki direnişine vurgu yapan MLKP Kurdistan,  on ikinci yıldönümünde 19 Temmuz Rojava devrimini kutlayarak,  ‘’Özgürlük gerillalarımız, Bakurê Kurdistan’ın, Rojava’nın, Türkiye ve Avrupa metropollerinin işgale ve sömürgeciliğe karşı güçlü halk eylemlerinden güç alacak ve direnişlerini daha da büyütecektir’’ dedi.

Açıklama şu ifadelerle son buldu: ‘’Başta Türk, Arap egemen ulustan emekçi halklarımız olmak üzere Türkiye’de, Irak’ta, Suriye’de tüm halkımızı bu soykırımcı, işgalci ve sömürgeci saldırılara karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Sömürge altındaki Kurdistan özgür olmadıkça, hiçbir halk özgür olmayacaktır.

Kurdistan’ın dört parçasındaki ve bölgedeki tüm ilerici, devrimci parti ve örgütleri, demokratik kitle örgütlerini onurlu aydınları bu savaş ve işgale karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz.’’