RJAK Türk devletine karşı ortak cephe kurmaya çağırdı

Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK), işgalci Türk devletinin Ranya’da düzenlediği saldırılara tepki göstererek, “Güney Kürdistan’daki tüm parti ve tarafları ortak bir koalisyon ve cephe kurmaya” çağırdı.

Güney Kurdistan’ın Raperin idaresine bağlı Ranya ilçesinin Boskên köyünde 6 Kasım günü 3 kişinin yaralandığı bombardıman ardından yazılı bir açıklama yapan RJAK, işgale karşı ulusal tavrın görev olduğunu belirtti.

RJAK, “Güney Kürdistan’daki tüm kadınlar, yurttaşlar, parti ve taraflar Türk devletinin bu işgaline karşı tavır almalıdır. Çünkü işgale karşı tavır almak ulusal bir görevdir” dedi.

Son yıllarda Türkiye’nin Zaxo’dan Şengal, Koye, Pênciwên ve Şerbajer’e kadar hava saldırılarının devam ettiğini hatırlatan RJAK, “Güney Kürdistan’daki yetkililerin ve Güney Kürdistan halkının, halkımıza yönelik saldırı ve katliamlara karşı sessizliği ve tutum almaması oldukça üzücü bir durumdur” diye belirtti.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Kürt parti ve grupların işgalcilere karşı büründüğü bu sessizlik yıllardır devam ediyor ve bu durum düşmanın amaçlarına kolaylıkla ulaşmasına ve işgalini sürdürmesine neden oluyor.

Bizler RJAK olarak, işgalcilere karşı Güney Kürdistan’daki tüm parti ve taraflardan oluşacak ortak bir koalisyon ve cephe kurulması çağrısında bulunuyoruz. Çünkü işgale karşı tavır almak ulusal bir görevdir.

‘İşgale hayır’ sloganı dünkü gibi saldırıların önüne geçebilmek için birliğin temeli haline gelmeli. Bu nedenle artık mesaj ve açıklamaların pratikte de uygulanması gerekiyor.”