Talabani: Erbet saldırısı sınırların ihlali ve açıkça bir suçtur

YNK Lideri Bafil Talabani, Erbet Tarım Havaalanına yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak, saldırının Kurdistan Bölgesi ile Irak’ın sınırlarının ihlali ve açıkça bir suç olduğunu söyledi.

YNK Lideri Bafil Talabani, 3 Kurdistan Anti-Terör İdaresi pêşmergesinin yaşamını yitirdiği Erbet Tarım Havaalanına yönelik geliştirilen SİHA saldırısını kınadı.

Açıklamada saldırının Başûrê Kurdistan ve Irak’ın sınırlarının ihlali ve açıkça bir suç olduğunu belirten Bafil Talabani, “Bu saldırı Kürdistan Bölgesi ve özellikle de Silêmanî sınırında barış ve istikrarın bozulmasına yönelik planların bir parçasıdır” dedi.

“Tekrarlanan ihmaller karşısında var olan tehditler ve güvenlik zafiyetlerine karşı birlikte mücadele etmek ve Kürdistan’ı düşmanlara karşı savunmak Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm siyasi partilerin görevidir” diyen Bafil Talabani, Irak hükümetine çağrı yaparak, Irak ve Kurdistan toprakları ve hava sahasının korunmasına ilişkin hukuki ve ulusal görevini yerine getirmesini, bu saldırı ve ihlallere hiçbir şekilde izin vermemesini istedi.

Bafil Talabani, dostlarını, dünya ülkelerini ve tüm özgürlükçü insanları bu terör eylemlerine karşı ciddi bir tavır sergilemeye çağırarak, “Geçtiğimiz yıllarda terörle mücadelede en ön saflarda yer alan ve büyük bedeller ödeyen biz Kürtler, bu tür terör saldırılarına maruz kalmamalıyız” diye belirtti. Saldırıları hep birlikte bertaraf edeceklerine vurgu yapan Talabani, birlik ve beraberlik içerisinde barışı sağlayacaklarını ve her türlü saldırıya karşı mücadele edeceklerini söyledi.