Tevgera Azadî: Tek yol birlik olmak

Tevgera Azadî Eşbaşkanlığı, Süleymaniye’de 18 Eylül’de Erbet Tarım Havaalanına düzenlenen hava saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada “Tek yol birlik olmak ve öz savunmadır” dedi.

İşgalci Türk devletinin Erbet Tarım Havaalanı’na yönelik SİHA saldırısına ilişkin açıklamada bulunan Tevgera Azadî, bu saldırının “düşmanca bir tutum” olduğunu kaydetti.

Tevgera Azadî, “Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye, Şengal ve özellikle Süleymaniye olmak üzere Güney Kurdistan’a yönelik gerçekleştirdiği komplolar Erdoğan’ın DAİŞ’i yenen güçlerden intikam almasıyla alakalıdır. Yetkililer birçok defa KDP ve Barzani ailesi gibi işgalcilerin yanında saf tutulmaması gerektiğini açıkladı” dedi.

Açıklamada, “Kurdistan işgalcileri ve düşmanları şunu iyi bilmelidir. Süleymaniye hiçbir zaman hiçbir zorba, işgalci ve düşmana boyun eğmemiştir. Kirli plan ve saldırılara karşı direniş hattını ve yurtseverliği güçlendirecektir” vurgusu yapıldı.

Saldırılar karşısında “Tek yol birlik olmak ve özsavunmadır” diyen Tevgera Azadî şunları ekledi: “İşgalcilerin politikasını desteklemek ajanlar ve kendi çıkarlarını gözetenlerin işidir. Irak Hükümeti, parlamenterler, Kürt halkının dostları ve uluslararası toplumu, ahlaki ve hukuki görevini yerine getirmeye ve işgalci devletlerin Kurdistan Bölgesine yönelik bu eylemlerini durdurmaya çağırıyoruz. Tüm hava ve kara saldırılarını durdurun.”