Türk devleti Bradost’ta sivil yerleşim alanlarını bombaladı: 2 yaralı

Güney Kurdistan’da yoğun bir askeri sevkiyat yapan ve işgal saldırılarını tırmandıran işgalci Türk devlet güçleri, Bradost’ta sivil yerleşim alanlarını bombaladı, 2 sivil yaralandı.

RojNews’in haberine göre Türk devleti Biradost alanındaki Lolan yaylaları ve Şekiwyan Dağı’nı bombaladı. Saldırı sonucunda iki köylünün yaralandığı bildirildi. 

Türk devletinin saldırıları devam ettiği için sağlık ekipleri yaralılara ulaşamıyor.

Türk devletinin Duhok’a bağlı köyleri de bombaladığı bildirildi. Devam eden saldırılar nedeniyle can kaybı olup olmadığı veya hasara ilişkin detaylara ulaşılamadı.

EN AZ 162 KÖY BOŞALTILDI, 600’DEN FAZLASI TEHDİT ALTINDA

İşgalci Türk devleti son aylarda Güney Kurdistan’daki saldırılarını tırmandırırken, yoğun bir şekilde asker ve zırhlı araç sevkiyatı yapıyor ve daha da ileri giderek kontrol noktaları bile kuruyor. Türk devleti, işgal saldırılarında özellikle KDP’nin işbirliğine güveniyor.  

Amerika Birleşik Devletleri'nde kayıtlı ancak Güney Kurdistan merkezli sivil toplum örgütü Community Peacemakers Teams (CPT), işgalci Türk devletinin saldırıları nedeniyle en az 162 köyün boşaltıldığını ve 600’den fazlasının da boşaltılma tehdidi altında olduğunu bildirdi. Türk devletinin ayrıca yılın başından bu yana en az 20 bin dönüm araziyi yaktığı kaydedildi. 

Yerel kaynaklar, Türk devletinin işgal güçlerinin Güney Kurdistan’ın 50 kilometre içerisine konuşlandırdığını belirtiyor.