Türk devleti Duhok’a bağlı bir köyü bombaladı, yangın çıkardı

İşgalci Türk devleti Güney Kurdistan’da Duhok’un Amêdiyê ilçesine bağlı Kanî köyünü bombaladı. Bombalama ardından yangın çıktı.

ROJNEWS haberine göre, işgalci Türk devletine ait savaş uçakları, Duhok’un Amêdiyê ilçesine bağlı Kanî köyünü bombaladı.

Bombardıman ardından köyde büyük bir yangın çıktığı bildirildi. Aynı alanda daha önce Türk devletine ait insansız bir hava aracı da düşmüştü. 

İŞGAL GENİŞLİYOR, SİVİLLER HEDEFTE

Türk devleti son aylarda Güney Kurdistan’da KDP’nin suç ortaklığı ile işgal saldırılarını genişletirken, yüzlerce köyü boşaltma tehdidinde bulunuyor. Sivil yerleşim alanları sistematik bir şekilde bombalanıyor. Onlarca köy boşaltılmış durumda ve yerel kaynaklara göre 600’ü aşkın köy de boşaltılmakla tehdit ediliyor. 

Toplumsal Barışı İnşa Timleri (Community Peacemaker Teams-CPT), işgalci Türk devletinin hava saldırılarını Hewlêr’in Çoman ilçesine kadar genişlettiğini ve bölgenin bir hafta içerisinde iki defa bombalandığını bildirdi.

CPT verilerine göre işgalci Türk devletinin yıl başından bu yana Güney Kurdistan’a yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 19 sivil yurttaş şehit düştü, 2 yurttaş da yaralandı.