Türk işgal saldırıları: Bağdat'tan üst düzey heyet Hewlêr’de

İşgalci Türk devletinin Güney Kurdistan’daki son saldırılarını kınayan Bağdat hükümeti, üst düzey bir güvenlik heyetini incelemelerde bulunmak üzere Güney Kurdistan’a gönderdi.

Irak Ordusu Genel Komutanlığı ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin kararı ile Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım Ereci liderliğindeki bir heyet, Hewlêr’e ziyarette bulundu. 

Heyet, Kurdistan Bölgesi’ndeki güvenlik durumunu, saldırıları, işgali, askeri sevkiyatları ve Duhok’ta kurulan kontrol noktalarını inceleyecek. 

Kasım Ereci’nin, Kurdistan Bölgesi İçişleri Bakanı ve Kurdistan Bölgesi geçici hükümetinden diğer yetkililerle bir araya gelmesi bekleniyor.

Heyetin gönderilmesi Çarşamba günü Başbakan Muhammed Şiya El Sudani başkanlığında toplanan Ulusal Güvenlik Konseyi’nde alındı. 

Hükümetin askeri sözcüsü General Yahya Resul’a göre toplantıda "Türk güçlerinin ortak sınır bölgesindeki müdahale ve ihlalleri" ele alındı. Sözcü "Türk askeri saldırısının ve Irak topraklarına yönelik her türlü saldırının reddedildiğini” ifade etti.